El Concurs d'Arrossos de Festa Major es celebrarà de manera virtual

Els participants podran enviar un vídeo de com fan l'arròs i el resultat final

 El Concurs d'Arrossos de Festa Major se celebrarà enguany de forma virtual. La cancel·lació de la Festa Major per la pandèmia del coronavirus ha portat a l'Ajuntament i als organitzadors a repensar una de les activitats més emblemàtiques i multitudinàries de la festa grossa de Sant Cugat.

Els Amics dels Veterans i la Penya Regalèssia ja han publicat a la web de l’entitat les bases del Concurs d’Arrossos, que enguany arribava a la 40a edició. Les inscripcions (sense límit de participació) es podran fer a partir de l'1 de juny, omplint la butlleta i pagant una quota simbòlica que anirà dedicada a Càritas Sant Cugat.

Més info: S'anul·la la Festa Major

Fins al 20 de juny, els participants poden enviar un vídeo d’un minut amb la preparació i resultat final de la paella per correu electrònic. El veredicte amb els vídeos guanyadors es farà públic el 28 de juny, en directe, a través del perfil d’Instagram de l’Ajuntament i les xarxes socials de l’entitat. 

 

“No volíem que es perdés la tradició dels arrossos i hem decidit fer uns arrossos confinats i que aquest concurs segueixi tenint la seva finalitat, que és l’ajuda a Càritas i a tota la gent que ho està passant malament”, explica Joan Gómez, membre dels Amics dels Veterans i la Regalèssia, en un comunicat difós per l'Ajuntament.

39è Concurs d'Arrossos de Festa Major 2019. Foto: Bernat Millet.

Vigília de Sant Pere

Tot plegat serà en el marc de celebrar la festivitat de Sant Pere, el 29 de juny, amb una revetlla prèvia de vigília el dia 28. L’Ajuntament treballa per complementar el Concurs d'Arrossos amb algunes propostes més que puguin enriquir aquesta celebració singular.

“La pandèmia ens va obligar a cancel·lar la Festa Major i és una llàstima  haver d’esperar fins l’any vinent per gaudir-la com sempre hem fet. Ara bé, sabem i sentim que l’esperit de la festa és quelcom inajornable i des de l’Ajuntament aplaudim iniciatives com aquestes i els hi donem tot el nostre suport. Perquè la tradició és quelcom que ens defineix més enllà de realitats excepcionals com la que estem passant. Celebrem Sant Pere”, assegura Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura.

A banda, sota l’etiqueta #SantPereAcasastc, es vol animar la resta d’entitats de la ciutat i la ciutadania en general a compartir les experiències de Sant Pere amb fotografies i vídeos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem