Conesa reclama serveis sanitaris complets a Sant Cugat en el 25è aniversari del CAP

Urgències pediàtriques les 24 hores del dia i una remodelació de l'equipament, principals demandes de millora

El Centre d'Atenció Primària del carrer de La Mina de Sant Cugat ha celebrat aquest dimarts, dia 11 de juliol, els seus 25 anys vida. Va ser el 1992 quan el servei d'atenció primària de Sant Cugat va deixar l'avinguda de Lluís Companys i va estrenar l'edifici actual. "És un dia per veure que hem fet la feina ben feta i que les infraestructures sanitàries han anat creixent amb la població", ha destacat l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Representants de les administracions públiques i del sector mèdic s'han trobat al CAP de La Mina per celebrar els 25 anys i Mercè Conesa ho ha aprofitat per reclamar "serveis sanitaris complets" per Sant Cugat. "Això comporta atenció primària, hospitalària i totes les especialitats", ha recalcat.

L'alcaldessa de Sant Cugat, com ja va fer el Ple Municipal, ha tornat a demanar un servei d'urgències pediàtriques al CAP les 24 hores al dia durant tot l'any. A més, ha posat damunt la taula la necessitat que l'equipament del carrer de La Mina afronti una remodelació.

Els CAPs santcugatencs estan gestionats per l'empresa Mútua de Terrassa i el seu director general, Esteve Picola, ha destacat també els 25 anys de servei del centre i ha felicitat els professionals sanitaris de Sant Cugat per haver estat "pioners en moltes qüestions". Sobre les demandes de l'alcaldessa, Picola ha assegurat que la qüestió de les urgències pediàtriques s'està estudiant a les taules on pertoca, tot i que no hi ha "concreció". "La distribució sanitària i on van a parar els recursos és una decisió de l'administració", ha recordat. De fet, la Generalitat va anunciar fa uns dies que ho estava estudiant.

Superant la crisi econòmica

Entrada al CAP del carrer de La Mina de Sant Cugat FOTO: Arxiu

"El 2010 vam tenir una crisi severa que ens ha afectat moltissim", ha recordat Lluís Franch, gerent de l’Àmbit Metropolità Nord de Barcelona del CatSalut, que ha agraït la implicació dels professionals: "Si el servei ha aguantat el drama de la crisi, és gràcies a vosaltres".

Franch ha celebrat que la situació "està començant a remuntar": "Ara cal tornar a recuperar els recursos amb la voluntat de fer un salt qualitatiu". El representant del CatSalut no ha respòs a les qüestions sobre les urgències piedàtriques durant les 24 hores.

Un dels efectes de la crisi també va ser el tancament del CAP de Valldoreix durant els mesos d'agost, situació que encara es manté. Segons Picola, és un fet que es podria revertir tot i que no se n'està parlant.

Amb tot, l'alcaldessa de Sant Cugat ha volgut destacar els "serveis d'atenció primària de primeríssima qualitat" que té la ciutat i que són "dels mes ben valorats per la ciutadania".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem