El CAP de Valldoreix tornarà a tancar aquest mes d'agost

Així es va anunciar durant la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix

El Departament de Salut de la Generalitat tornarà a tancar el Centre d'Atenció Primària de Valldoreix durant tot el mes d'agost i els pacients valldoreixencs, de la Floresta i de les Planes hauran d'anar fins al CAP de La Mina. Així ho va anunciar el vocal del govern Joaquim Castelló, que va arugmentar que l'activitat mèdica del centre sanitari de Valldoreix disminueix de forma important durant l'estiu. Serà el sisè any que el CAP de Valldoreix tanca les seves portes durant el mes d'agost.

En aquest sentit, el cupaire Ferran Margineda va preguntar durant la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix del 18 de maig per les gestions del govern per intentar que s'obrís el CAP a l'agost. I és que el juliol passat, l'EMD es va comprometre a demanar de forma immediata a l'Ajuntament de Sant Cugat que emplacés al Departament de Salut a obrir durant tot l'any el centre sanitari valldoreixenc.

Margineda va reclamar al govern valldoreixenc els documents que hauria enviat a l'Ajuntament i al Departament de Salut per sol·licitar l'obertura del CAP. Joaquim Castelló va contestar amb una carta del director del CAP valldoreixenenc on s'informava que el centre romandria tancat a l'agost i Margineda va insistir en si hi havia hagut petició a l'Ajuntament i a la Generalitat.

El debat

El juliol del 2016 aquesta qüestió es va debatre àmpliament durant la Junta de Veïns de l'EMD. La moció presentada per la CUP considerava "vergonyós" que els pacients de Valldoreix hagin de dependre del CAP de la Mina, "on el temps d'espera habitual a l'agost de l'any passat va ser d'entre 50 minuts i 1 hora".

"No és presentable", va denunciar llavors Ferran Margineda, que va recordar que el 2011 tots els partits polítics de Sant Cugat van acordar instar a Mútua de Terrassa a reconsiderar aquest tancament. "Fa cinc anys que estem igual", va lamentar

El vocal de l'equip de govern Quim Castelló es va mostrar contrariat per totes aquestes afirmacions, que va posar en dubte alhora que demanava seriositat a la resta de partits: "No sé en què es basen per dir que a Valldoreix hi ha una cobertura mèdica insuficient". El vocal del govern va assegurar que durant els últims estius l'activitat al CAP de Valldoreix havia baixat un 43% respecte a la resta de l'any

Més informació
 
Comentaris

Destaquem