Conesa veu intenció política en la sentència que obliga al Pinar a fer més castellà

L'alcaldessa lamenta la sentència i diu que “qüestiona el model d’immersió lingüística a Catalunya, vigent des de fa tres dècades i impulsat amb un consens social majoritari”

"No entenem aquesta interpretació. Lamentem que hi hagi formacions polítiques que forcin aquestes situacions per aconseguir a través de les sentències el que no estan aconseguint a través dels vots". D'aquesta manera, l'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha expressat arran de la nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ( TSJC) que obliga a l'escola el Pinar augmentar un 25% les classes que imparteix en castellà, tal com ha avançat el TOT Sant Cugat.



En aquest sentit, Conesa ha remarcat que la sentencia ataca el model d'immersió lingüística a Catalunya i ha subratllat el consens d'aquest. "Aquest model fomenta la cohesió social perquè garanteix que tots els nens i nenes siguin competents tant en català com en castellà.



Aquesta mesura arriba després que 5 famílies d’aquest centre educatiu hagin demanat, per via judicial, que els seus fills fossin escolaritzats en aquest idioma, en un primer moment les famílies havien demanat un 50% de les classes en castellà. Aquesta no és la primera vegada que arriba una sentència d'aquest tipus a un centre de la nostra ciutat, l'escola Santa Isabel també està obligat a augmentar les lliçons en llengua castellana.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem