Reivindiquen el trasllat del Casal Jove de la Floresta al Centre Social i Sanitari

El Casal de Joves del barri es va posar en marxa en un espai provisional al Centre Obert

Els grups municipals de CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA presentaran una moció per al tancament dels baixos del l'edifici del Centre Social i Sanitari de la Floresta i l'habilitació de l'espai per al trasllat del Casal de Joves de la Floresta. El Centre Obert de les pistes de Can Llobet, on també hi ha el l'Agrupació Escolta, acull actualment i de forma provisional el Casal de Joves, que va començar la seva activitat durant el darrer trimestre de 2016.

Així, es va recuperar un espai jove després de quinze anys del tancament del casal del barri. L'objectiu era ubicar-se als baixos del Centre Social i Sanitari i per això van presentar una en els pressupostos participatius de Sant Cugat. "El projecte va rebre 888 vots, que, tot i ser una xifra important, no va ser suficient per a ser seleccionat", lamenten les tres formacions polítiques, que tornen a denunciar que "és altament impossible que projectes que afecten un barri puguin ser votats en el conjunt del municipi".

"La Floresta és un barri perifèric i veu la necessitat de vehicular tot aquest jovent que queda fora del centre de ciutat a alternatives on se'ls vinculi al veïnat, a pensar i a fer activitats que els estimulin i motivin", argumenten la CUP, ERC-MES i ICV-EUiA.

En aquest sentit, consideren que "la ubicació d'aquest tipus d'equipament en aquest espai obert ofereix la possibilitat de consolidar el parc com a zona d'activitats infantils i juvenils" i apunten que és "un espai òptim per activitats a l'aire lliure".

Amb tot, la moció conjunta insta l'Ajuntament de Sant Cugat a fer un projecte de tancament i estudia vies de finançament amb l'objectiu de fer les obres durant el 2017 o, en cas contrari, incloure l'actuació al pressupost municipal del 2018.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem