Es tancaran els baixos del Centre Social i Sanitari de la Floresta

L'espai podria acollir el Casal de Joves del barri, així com una biblioteca

Els baixos de l'edifici del Centre Social i Sanitari de la Floresta es tancaran i s'estudiarà habilitar-lo per traslladar-hi el Casal de Joves del barri. Així ho ha aprovat el ple municipal del mes de febrer a proposta de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA, amb esmenes per part de l'equip de govern.

Actualment, el Centre Obert de les pistes de Can Llobet, on també hi ha l'Agrupació Escolta, acull de forma provisional el Casal de Joves, que va començar la seva activitat durant el darrer trimestre del 2016. Així, es va recuperar un espai jove després de quinze anys del tancament del casal del barri. L'objectiu era ubicar-se als baixos del Centre Social i Sanitari i per això van presentar una en els pressupostos participatius de Sant Cugat. "El projecte va rebre 888 vots, que, tot i ser una xifra important, no va ser suficient per a ser seleccionat", lamenten les formacions polítiques proposants.

Per Ramon Piqué (CUP-PC), aquesta "és una proposta que sorgeix del Consell de barri", remarcant "la urgència", per condicionar l'espai. "La moció parla de fer un projecte, però per donar-hi sentit, cal un cert compromís, per això s'inclou en els pressupostos", ha remarcat Piqué.

Damià Calvet, per part de l'equip de govern, ha defensat les esmenes que ha fet la formació. Unes esmenes que, per Piqué, "bloquegen la intenció de la moció", en tant que "allarguen els terminis per fer-ho possible. Calvet ha apuntat que "compartim l'esperit de la moció, ja que el tancament dels baixos és necessari. El que proposem amb les esmenes és fer el projecte, i que aquest té el seu punt de complexitat. No hi ha voluntat de demora, sinó estudiar com s'ha de fer aquest tancament en relació amb la resta d'equipament", ha remarcat.

Amb tot, Calvet ha apuntat que "no ens sembla del tot adequat predeterminar-ne els usos, ja que poden sorgir usos complementaris", i que "no ens sembla correcte que la moció digui que el Consell de Barri hi destini part dels pressupostos de lliure disposició, perquè no ens sembla adient dir-li al Consell el que ha de fer".

Les formacions proposants han votat en contra de les esmenes presentades per l'equip de govern. Amb tot, la moció ha prosperat incorporant aquests aspectes, i la ciutat farà el projecte per tancar aquest espai.

Mireu les imatges del ple municipal de febrer 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem