Exigeixen a l'Ajuntament que no permeti la presència del bus que promou la transfòbia

El dia 4 de març un autobús amb un missatge contra els nens transsexuals recorrerà Sant Cugat

L'arribada d'un autobús de l'associació ultracatòlica HazteOir amb un missatge contra els nens transsexuals a Sant Cugat el pròxim 4 de març, que ha avançat el TOT, està provocant la indignació de ciutadans i formacions polítiques del municipi. A més, s'ha impulsat una campanya a través de Change.org de recollida de signatures per demanar la retidada immediata de la campanya d'HazteOir. L'Ajuntament ha anunciat que no donarà cap autorització perquè el bus faci parada al municipi, tot i que no en pot prohibir la circulació.

"Les conseqüències d'aquesta campanya seran greus per a aquells nens que estan patint i que només veuran aquí més motius per sentir-se aïllats, equivocats, confosos i culpables. És intolerable en un món en el qual són tan freqüents els suïcidis de menors LGTBI provocats per l'assetjament escolar", exposa el text publicat a Change.org.

També hi ha partits polítics que ja han demanat al govern municipal que eviti la presència d'aquest vehicle al municipi. "Esperem que l'Ajuntament de Sant Cugat estigui a l'alçada i, seguint els compromisos de mocions aprovades, no el deixi entrar", ha piulat la CUP a Twitter. ERC també ha fet diverses piulades per demostrar la seva preocupació amb l'arribada d'aquest bus. "Demanarem una junta de govern extraordinària per tractar el tema. Ni a Sant Cugat ni enlloc, no volem LGTBIfòbia". També des de les Joventuts d'Esquerra Republicana han exigit una actuació: "A Sant Cugat no els volem! Mercè Conesa, confiem que no els deixareu pas entrar, oi?".

L'agrupació local de Ciutadans també ha denunciat aquesta campanya contra la transsexualitat a través de Twitter: Indignant. Total repulsa a aquests actes intolerants. La transfobia no té cabuda a  Sant Cugat". Des del PSC de Sant Cugat, que forma part del govern de Sant Cugat, també s'han mostrat contraris, a través d'una piulada del seu membre Alexis Garrido: "Des dels socialistes i del PSC de Sant Cugat demanem a la Generalitat que impedeixi l'entrada de l'autobús a Catalunya".

El Partit Demòcrata de Sant Cugat ha enviat un comunicat on condemna aquests missatges transfòbics: "Aquest autobús no és benvingut a la nostra ciutat, no és benvingut ni aquest autobús ni tots aquells que fomenten la discriminació i la intolerància".

A més, els socialistes també han mostrat el rebuig al bus a través d'un comunicat. "Des del PSC volem mostrar el nostre rebuig frontal davant d'aquesta campanya, i demanem a la Generalitat que no permeti que aquest "autobús de l'odi" entri al nostre municipi, ni transiti per terres catalanes, i que ni tan sols se'l deixi transitar per les vies de l'Estat". 

Entitats santcugatenques també han mostrat la seva indignació per la situació. Entre elles, la coordinadora d'Ampes de Sant Cugat: "Expressem el nostre rebuig més absolut davant d'aquest atac ferotge als drets i les llibertats sexuals i de gènere de les persones. Instem a l'Ajuntament a plantar cara davant d'aquest atac per expressar el rebuig frontal de la nostra ciutat davant d'aquesta iniciativa fòbica".

Més enllà de les formacions polítiques, ciutadans santcugatencs a títol individual també s'han indignat amb aquest autobús.

La notícia també ha generat desenes de comentaris al Facebook del TOT, on els santcugatencs han mostrat la seva disconformitat amb aquesta campanya:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem