Un autobús amb un polèmic missatge contra els nens transsexuals recorrerà Sant Cugat

"Els nens tenen penis, les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin" és el missatge

L'associació ultracatòlica HazteOir està recorrent les principals ciutats de l'estat amb un autobús que difòn un polèmic missatge contra la transsexualitat i que podria arribar a Sant Cugat el dia 4 de març. Aquest 27 de febrer, el vehicle va començar a recórrer els carrers de Madrid i el seu missatge va aixecar moltes crítiques i denúncies de ciutadans. Segons el calendari, aquest dissabte recorreran el municipi santcugatenc. El mateix dia 4 també fan parada a l'Hospitalet i el dia abans, 3 de març, seran a Barcelona.

"Els nens tenen penis, les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin", es pot veure en la carrosseria de l'autobús que ha posat en marxa l'associació religiosa. Un missatge que continua: "Si neixes home, ets home. Si neixes dona, ho seguiràs sent".

La campanya té l'objectiu de difondre el llibre ¿Sabes lo que quieren enseñar a tu hijo en el colegio?, en el qual "es fa una crida als pares per rebel·lar-se contra les lleis que obliguen a educar en la diversitat sexual".

Des d'HazteOir han explicat que es tracta d'una contracampanya a la iniciativa de Chrysallis Euskal Herri, que va posar anuncis al País Basc on es llegia que hi ha "nenes amb penis i nens amb vulves".

L'Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat que no autoritzarà el pas del bus pel municipi.

Sant Cugat, ciutat compromesa

La ciutat de Sant Cugat s'ha implicat els últims mesos en la lluita contra la transfòbia, especialment després del suicidi d'un noi transsexuals de Rubí que va patir assetjament escolar. Llavors, el Ple Muncipal va condemnar la transfòbia i es va comprometre a desplegar i donar compliment a la llei que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i fixar mesures per eradicar les discriminacions.

A més, el Ple també va aprovar elaborar un protocol educatiu per a la plena normalització dels menors transsexuals i intersexuals, i contra la transfòbia i l'assetjament escolar per identitat o expressió de gènere.

Segons les entitats que treballen en defensa dels drets LGBTI+, més de la meitat dels i les menors LGBTI+ pateixen assetjament escolar a les aules per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem