La Generalitat porta a Fiscalia l'autobús d''Hazte Oír'

El Govern obre un expedient i insta les entitats a presentar denúncies per fer més força

La Direcció General d'Igualtat de la Generalitat ha obert un expedient per la campanya d''Hazte Oír' que té previst arribar a Sant Cugat el dissabte, 4 de març, amb un autobús amb lemes contra transsexualitat. El Govern ho ha enviat al fiscal de delictes d'odi. Així mateix, la Direcció General d'Igualtat insta les entitats a presentar denúncies per fer més força.

Igualment, s'ha posat en contacte amb els ajuntaments de Barcelona, l'Hospitalet i Sant Cugat per tal que a través de les seves ordenances municipals puguin evitar l'estacionament de l'autobús.

L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha anunciat que no autoritzarà que el bus transfòbic faci parada a la ciutat, tot i que no pot prohibir la circulació del vehicle pels carrers del municipi. Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona ja ha avisat que aturarà i sancionarà l'autobús si entra a la capital catalana amb una multa que pot arribar als 3.000 euros.

Amb aquest expedient obert, la Generalitat estudiarà què fa amb aquest autobús quan arribi a Catalunya.

D'altra banda, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici per investigar la campanya de l'autobús d'Hazte Oír. En aquest sentit, el Síndic ha demanat informació a la Generalitat i als consistoris sobre quines mesures s'han adoptat per acomplir la llei per garantir els drets del col·lectiu LGTBI.

L'Observatori contra l'Homofòbia ha subratllat a través de Twitter que no volen cap discurs d'odi i transfòbic als carrers del país i ha instat a la Generalitat a "activar el deure d'intervenció" davant l'autobús d'Hazte Oír. L'Observatori ha demanat que es declari "bus non grat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem