Desmantellen dos grups criminals que falsificaven títols de transport

Operatiu policial contra la falsificació de títols de transport amb 14 detinguts i un perjudici econòmic que supera els 4 milions d'euros

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat dos grups criminals especialitzats en la falsificació de títols de transport i que han causat un perjudici econòmic de més de 4,4 milions d'euros. La investigació es va iniciar a principis del 2017 i ha comportat la detenció de 14 persones relacionades amb la  producció i falsificació de títols de transport i la distribució per a la venda, una de les quals menors d’edat i un treballador de l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Els detinguts estan relacionats amb els delictes de falsificació de document mercantil, grup criminal, estafa, furt, apropiació indeguda, tinença d’armes i, dos d’ells, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Per un import de 5 euros venien la T-10 ( quan l’original en val 10,20 euros la d’1 zona i 43,05 la de 6 zones). El treballador presumptament implicat hauria sostret 223 bobines originals amb les quals hauria nodrit els dos grups criminals, fet que va permetre la producció de gairebé 450.000 títols de transport.

A més, s'han intervingutb una arma de foc amb munició i dues armes detonadores, 2.175 títols de transport originals i en diverses fases de producció i falsificació, vuit eixos de bobines, tres lectors i gravadors de bandes magnètiques, vuit impressores, sis guillotines i altres instruments de tall, a més de 4.845 euros en metàl·lic i 23 telèfons mòbils. La investigació va permetre descobrir una plantació de marihuana en un dels domicilis a Sant Boi del Llobregat amb 291 plantes i més de 5.550 esqueixos.

Des dels Mossos d'Esquadra recorden que els títols de transport s’han d’adquirir als establiments oficials i adherits i adverteixen que, en cas contrari, els títols obtinguts en punts de venda no oficials poden ser títols invàlids, falsificats i la seva compra o ús pot comportar la comissió d’una infracció administrativa o penal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem