Detenen tres lladres vinculats amb robatoris a Sant Cugat

Estan vinculats amb un robatori per estrebada el 13 de juny a la ciutat

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 27 de juny un grup de lladres que robaven en pisos del Vallès Occidental, i que estan vinculats amb un robatori per estrebada a Sant Cugat del Vallès, i un altre en grau de temptativa. Dos dels tres arrestats es feien passar per menors d'edat amb identitats falses per minimitzar l'acció penal quan realment tenien 19 anys. Només un d'ells era menor d'edat.

Els tres havien tingut un gran nombre de detencions prèvies en què sempre constaven amb identitats falses com a menors amb la qual cosa inicialment no se'ls relacionava amb els altres casos de robatoris.

La comissaria de Rubí coordinadament amb la de Cerdanyola del Vallès, Terrassa i policies de la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Nord van arrestar-los a finals de juny després que robessin joies, rellotges, aparells electrònics i dos jocs de clau de dos vehicles d'un edifici de Bellaterra, la nit del 15 de juny. Tres dies després es van endur els dos cotxes del mateix domicili. El 23 de juny a la tarda van fer dos robatoris més a la zona de Les Fonts, al municipi de Terrassa. Els investigadors van localitzar un dels cotxes robats el 26 de juny i van veure als tres ocupants, la qual cosa va facilitar que se'ls relacionés amb altres robatoris.

Finalment, després de dur a terme una investigació autoritzada per la Fiscalia de Menors, van tornar-los a detenir el 3 de juliol després que un d'ells intentés vendre unes joies a una botiga de compravenda d'or a Rubí. El mateix dia, els Mossos van arrestar els altres dos joves un dels quals també portava documentació on constava com a major d'edat.

Els dos joves majors d'edat -de nacionalitat xilena- van passar a disposició judicial el 6 de juliol i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. El menor d'edat va quedar en llibertat però tutelat per la DGAIA per ordre de la Fiscalia de Menors.

Amb els autors ja identificats, els van relacionar amb un altre fet que va succeir el 19 de juny a Sant Cugat, en el qual una dona va patir un robatori violent al carrer -una estrebada a la seva bossa de mà-. L'agressor va fugir en un cotxe igual al que havia estat sostret a la casa de Bellaterra.També se'ls va relacionar amb una temptativa de robatori amb força el 13 de juny a Sant Cugat quan els Mossos els van detenir 'in fraganti' i una altra temptativa de robatori amb força al barri de Sarrià de Barcelona el 28 de juny. En aquella ocasió també van ser detinguts però constaven com a menors i no portaven documentació a sobre. Els investigadors també els relacionen amb un intent de robatori a un domicili de Terrassa la tarda del 23 de juny i un robatori el mateix dia en què es van endur joies.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem