Dues santcugatenques, entre els ferits de l'atemptat a les Rambles

L'alcaldessa de Sant Cugat envia un missatge de "tranquil·litat" als santcugatencs després de l'atac mortal a Barcelona i Cambrils

Dues santcugatenques van resultar ferides com a conseqüència de l'atac terrorista a les Rambles de Barcelona, aquest dijous, 17 d'agost. L'alcaldessa de Sant Cugat ho ha confirmat al TOT i espera una "evolució positiva". Són dues persones de la mateixa família.

En un comunicat, l'Ajuntament de Sant Cugat ha informat que el pronòstic de les dues santcugatenques és "reservat" i s'està pendent de l'evolució.

A més, ha informat que estan en contacte amb els familiars: "Estem  contínuament en contacte amb la família que s’ha vist afectada per l’atemptat de Barcelona i esperem que la situació d’aquestes dues persones de Sant Cugat pugui millorar de manera immediata”.

L'atropellament massiu va deixar tretze morts, entre ells un nen de tres anys i un home de la mateixa família de Rubí, i més d'un centenar de ferits. Centenars de santcugatencs s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament aquest divendres com a mostra de solidaritat. L'Ajuntament ha decretat tres dies de dol.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat aquest divendres: "Hem d'estar molt tranquils, però també hem de ser prudents". Conesa també ha demanat als santcugatencs col·laboració amb les forces de seguretat: "Si algun ciutadà veu moviments sospitosos, que contacti amb la Policia".

"Hem de ser prudents i responsables, però res ens ha d'impedir fer la nostra vida quotidiana", ha demanat l'alcaldessa. En aquest sentit, Conesa ha mostrat el seu rebuig a l'atemptat i ha mostrat la solidaritat de Sant Cugat amb la capital catalana: "Ens estimem Barcelona".

En el context de l'atemptat, l'Ajuntament va activar els protocols de coordinacio amb els Mossos d'Esquadra i van establir controls a les entrades de Sant Cugat durant les hores posteriors a l'atac. Aquest divendres hi ha una nova reunió de seguretat a l'Ajuntament santcugatenc per revisar els protocols, tenint en compte també el nivell 4 sobre 5 d'alerta terrorista.

L'atemptat terrorista a les rambles es va produir poc abans de les cinc de la tarda d'aquest dijous, quan una furgoneta va atropellar centenars de persones pel mig del passeig. Els Mossos van establir un dispositiu per capturar l'autor de l'atac i altres col·laboradors. Durant la nit, la policia ha abatut cinc terroristes a Cambrils quan eren a punt de cometre un altre atemptat a la població costanera. A Cambrils ha mort una persona i diverses han quedat ferides per l'atac dels terroristes.

La Policia busca ara l'autor material de l'atemptat amb furgoneta a Barcelona i ja n'ha difòs la identitat.

La informació que se sap

  • Els Mossos d'Esquadra han detingut, fins al moment, 4 persones, tres a Ripoll i una quarta a Alcanar. Una d'aquestes persones és Driss Oukabir, que es va presentar a la comissaria de Ripoll per denunciar que el seu germà Moussa l'havia robat la seva documentació.
  • L'autor material de l'atropellament massiu de la Rambla continua a la fuga.
  • L'atemptat terrorista de Barcelona va ser reivindicat a dos quarts de 9 d'aquest dijous per Estat Islàmic, segons l'agència de notícies Amaq.
  • El balanç de víctimes és el següent: 13 morts i un centenar de ferits, dels quals 15 es troben en estat molt greu. A Cambrils són 7 les persones ferides, una d'elles greu. Les víctimes són de 24 nacionalitats diferents. Entre els morts hi ha un nen i un home de Rubí.
  • El primer atac es produïa a la Rambla. Una persona amb una furgoneta atropellava diverses persones després de circular a gran velocitat pel centre de l'avinguda durant gairebé 600 metres.
  • Es van produir moments de gran confusió després de l'atemptat. Durant molta estona es va informar que hi havia dos atacants atrinxerats en un bar del Raval amb ostatges. Posteriorment es va desmentir.
  • A mitja tarda un vehicle es va saltar un control policial atropellant dos Mossos a la Diagonal. El cotxe va ser trobat a Sant Just Desvern, amb una persona morta. Aquesta persona, segons el conseller d'Interior, Joaquim Forn, no va ser abatuda pels Mossos com es va informar en un principi. Va ser apunyalada i no té connexió amb els atemptats.
  • A la 1 de la matinada d'aquest divendres es produïa un segon atropellament a Cambrils. El vehicle, en què viatjaven 5 persones, va bolcar i els terroristes van ser abatuts pels Mossos d'Esquadra. Els 5 terroristes estan morts.
  • Les autoritats vinculen els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils amb les dues explosions d'Alcanar. Concretament, se sospita que els terroristes pretenien atemptar al centre de Barcelona amb les bombones de butà de la casa d'Alcanar. L'explosió de dimecres a la matinada hauria precipitat la intenció d'atacar.
Més informació
 
Comentaris

Destaquem