contingut promocionat
VITALDENT SANT CUGAT

Efectes del somriure en la salut

Somriure té beneficis psicològics

Beneficis psicològics
Somriure no exerceix un efecte immediat si no es fa amb sinceritat, però amb un bon entrenament es pot aprendre. El famós “Fake it ‘til you make it” (“fingeix-ho fins que ho aconsegueixis”) ens ensenya que res és impossible.


Segons diferents estudis sobre el somriure alguns dels beneficis psicològics que ens pot reportar són: s’aconsegueix una actitud més positiva i segura; ens fa sentir més feliços; rejoveneix.


• El somriure i la salut corporal
El camp de la medicina psicosomàtica s’ha dedicat des de fa molt de temps a l’estudi de les connexions que hi ha entre la psique i les manifestacions físiques.

Aquesta relació ment-cos pot ser contemplada des d’un punt de vista integral si es vol entendre com una actitud vital optimista pot ser la clau per mantenir una bona salut. Hi ha estudis que relacionen el nivell d’estrès i d’emocions negatives amb determinades afeccions.


L’explicació científica és que el somriure controla hormones com l’adrenalina (incrementa la freqüència cardíaca) o el cortisol (incrementa el nivell de sucre en sang), i allibera endorfines (moduladores del dolor) i la serotonina (té efectes calmants i analgèsics).


Els efectes a llarg termini són: reducció de problemes cardiovasculars; augment de la longevitat; millora del sistema immunitari.


El somriure en societat
El somriure sincer socialment s’associa amb alegria i positivitat. Somrient transmetem sensació de seguretat i donem confiança als altres. A més provoca un efecte d’atracció.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem