El 30% dels habitatges buits de grans propietaris a la comarca, ocupats il·legalment

Més de 150 representants dels municipis es van reunir per prendre mesures contra l'ocupació irregular d'habitatges

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha celebrat durant aquest mes de febrer una jornada per prendre mesures contra l'ocupació irregular dels habitatges buits, que es calcula que afecta un 30% dels habitatges de grans tenidors. Ajuntaments com el de Sant Cugat, on hi ha comptabilitzats 94 habitatges ocupats, diuen que les dificultats d'accés a l'habitatge i el creixement del parc d'habitatges desocupats són alguns dels factors que afavoreixen aquest fenomen. 

 

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va remarcar que cal un pacte de país i canvis legislatius per afrontar les ocupacions irregulars. En la sessió es va parlar del protocol d'actuació municipal que està redactant el Consell Comarcal i es van fer públiques les primeres dades del cens d'habitatges buits: les xifres apunten que actualment hi ha 7.601 habitatges de grans tenidors que estan buits, un 30% dels quals està ocupat irregularment. A aquestes dades cal sumar els pisos dels petits propietaris que també estan ocupats. 

 

Giménez va afegir que els municipis es senten "desemparats" davant la situació, i va justificar que "les problemàtiques que s'acaben produint són molt diverses". "Et pots trobar amb ocupacions de famílies amb una situació de vulnerabilitat evident (...) però és evident també que algunes d'aquestes ocupacions creen malestar en els veïnats i acaben generant problemes de convivència". El president del Consell Comarcal també va fer referència a les màfies que operen en el territori i "s'estan aprofitant de la situació de vulnerabilitat de moltes famílies". 

cvddfsd

Més informació
 
Comentaris

Destaquem