Un centenar de cases ocupades a Sant Cugat

Sant Cugat ja ha posat en marxa una Unitat de la Policia Local destinada "a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o que poden ser susceptibles d’ocupació"

La Policia Local té comptabilitzats 94 immobles "ocupats o presumptament ocupats" a Sant Cugat, segons ha comunicat l'Ajuntament. Aproximadament el 70% dels casos ha estat denunciat pels seus propietaris i el districte on més es concentren és a la Floresta, on segons les dades municipals hi ha 25 cases en aquesta situació. L'última dada facilitada per l'Ajuntament, de fa un any, era d'una trentena de cases ocupades al municipi.

L'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix van aprovar recentment dues mocions per fer front a l'ocupació i ara ja estan treballant de forma coordinada per tal d'abordar la situació. Una de les primeres mesures ha estat posar en marxa la Unitat de la Policia Local "destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o que poden ser susceptibles d’ocupació".

Altres actuacions que Sant Cugat impulsarà per lluitar contra l'ocupació són actualitzar periòdicament el cens d’immobles ocupats, reforçar la coordinació amb els Mossos d’Esquadra i augmentar els serveis d’inspecció d’aquells immobles ocupats il·legalment o que puguin ser susceptibles de ser-ho. A més, la Policia Local està treballant "per arribar a localitzar el 100% dels titulars perjudicats per aquestes ocupacions".

"L’objectiu d’aquestes mesures és vetllar pel compliment de les ordenances municipals així com garantir la bona convivència ciutadana", destaca el Consistori en un comunicat.

La Floresta, al capdavant

Debat sobre l'ocupació

El ple municipal de Sant Cugat (amb els vots de C's, Convergència i PP) i la Junta de Veïns de Valldoreix (amb els de CiU-Actuem i C's) han aprovat recentment dues mocions per controlar i prevenir l'ocupació il·legal d'immobles. Tot i això, el debat va enfrontar aquests partits amb els partits d'esquerra.

A Sant Cugat, la CUP-PC va parlar d'una moció de "mal gust", ICV-EUiA va anar un pas més enllà i va assegurar que es tractava de "racisme i classiscme", el PSC va lamentar que es "criminalitzava un col·lectiu" i ERC-MES va reivindicar que "abans de garantir el dret a la propietat privada, hem de garantir el dret a l'habitatge".

"No estem a favor de l'ocupació. Els nostres veïns han de saber que estem al seu costat", va replicar la tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira. Aldo Ciprián, de C's, va argumentar que "s'ha de posar remei a l'ocupació però no des de la criminalització". Álvaro Benejam, del PP, va assegurar que "no afecta només als propietaris, sinó als veïns de les cases ocupades, on els ocupes són gent incívica i provoquen problemes".

A Valldoreix es va reproduir un debat en els mateixos termes entre CiU-Actuem i C's defensant la moció contra l'ocupació i ERC-MES i CUP-PC fent dures crítiques al projecte.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem