El 85% dels santcugatencs no ha tingut mai cap incidència amb senglars

Tot i això, més d'un 30% considera que és un problema dins de la zona urbana i un 8% aposta per eliminar-los

L'Ajuntament ha preguntat per primera vegada pels senglars i la visió que en tenen els santcugatencs a través de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat. A més, segons el miler d'enquestes fetes a veïns, un 6,8% dels ciutadans consideren el senglar com un dels principals problemes de la ciutat.

En altres onades de l'Observatori Sociològic, els senglar no tenien un nombre considerable de resposta i, per primera vegada, és un dels "problemes" que més esmenten els santcugatencs. De fet, només la mobilitat i el trànsit, la seguretat i l'habitatge són considerats problemes més grans a Sant Cugat.

Més enllà de les respostes obertes dels santcugatencs, l'Ajuntament ha preguntat per primera vegada de manera directa sobre els senglars. La freqüència de veure senglars a Sant Cugat, les incidències amb aquests animals, si són un problema i d'on s'alimenten són les quatre preguntes fetes als veïns. Sobre les batudes, una qüestió polèmica i que ha generat el rebuig de molts ciutadans, no s'ha preguntat.

A grans trets, un 37% dels enquestats consideren que els senglars representen un problema dins de la zona urbana. D'altra banda, un 18% creu que no generen problemes o de poca importància i, en canvi, un 8% afirma que són una plaga i s'han d'eliminar.

Un 84% dels santcugatencs reconeix que mai ha tingut cap incidència amb els senglars. Accidents de trànsit (4,40%) o agressivitat amb les mascotes (2%) són algunes de les incidències destacades. Finalment, hi ha més gent que veu cada dia senglars (23,6%) que persones que no en veuen mai (16,6%).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem