El Consell de Joves reflexionarà sobre l'assetjament escolar i l'ús de l'espai públic

L'òrgan consultiu té per objectiu donar veu als joves d'entre 13 i 16 anys de Sant Cugat per desenvolupar polítiques adaptades a les seves necessitats

El Consell de Joves 13-16 de Sant Cugat per al curs 2016-2017 s'ha constituït aquest dilluns, 7 de novembre amb l'objectiu de reflexionar sobre l'assetjament escolar i la utilització de l'espai públic a la ciutat. Aquests són els dos encàrrecs que l'Ajuntament ha fet als joves per part del regidor d'Esports i Joventut, Eloi Rovira, que ha presidit la sessió.

En aquesta tercera edició del Consell de Joves, són 28 els joves que en formen part, de 9 centres de secundària de Sant Cugat. Durant la sessió de constitució, s'han nomenat les dues vicepresidentes del Consell, Júlia Molina del Leonardo da Vinci i Liza Dubrovina de l’escola Europa, i el representant d'aquest al Consell de Ciutat i al Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència, Pep Bové de l’escola Thau.

Durant l'acte, els representants de les diferents formacions polítiques al consistori han encoratjat els joves a dir la seva i a enriquir-se amb l'experiència. "No us censureu, i feu les propostes que creieu", els ha dit Núria Gibert (CUP-PC); "la diversitat un farà veure idees diferents i us enriquirà", ha afegit Roser Casamitjana (ICV).

L'acte ha servit per recordar le siniciatives impulsades per l'anterior Consell de Joves, com ara la Holy Party de Festa Major, la Festa Flashback o el cinema a la fresca. Propostes que, com ha remarcat Rovira, "s'han de seguir treballant i millorant".

En aquesta línia, els ha fet els dos encàrrecs per al curs actual. "Us proposem que reflexioneu sobre com conscienciar i sensibilitzar sobre l'assetjament escolar", els ha demanat Rovira, considerant com a clau les seves aportacions en tant que membres del col·lectiu en què es donen aquestes situacions.

Igualment, els ha emplaçat a fer propostes sobre l'ús de l'espai públic. "Sou una part important en aquest sentit, perquè us sociabilitzeu en aquest espai públic, i ens agradaria que ens féssiu arribar la vostra visió sobre com és, i quines són les vostres propostes de millora".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem