El Mina Grott: creuar Collserola era possible

El trenet, considerat atracció de fira, portava passatgers des de Barcelona fins a Vallvidrera. La seva història va finalitzar en inaugurar-se la línia ferroviària fins a les Planes

Un petit túnel, conegut com el Mina Grott, va ser el primer a travessar Collserola amb un petit tren que portava passatgers des de Barcelona fins a Vallvidrera. Tot i que la seva construcció s’atribueix majoritàriament a Carles Emili Montañès, l’historiador Domènec Miquel desmenteix aquesta versió remetent-se als arxius existents.

“L’expedient diu que qui va fer el Mina Grott va ser Heribert Alemany, un jove emprenedor que tenia 25 anys quan el va plantejar a partir d’un túnel ja construït per la societat de regants de Sarrià per baixar l’aigua del pantà de Vallvidrera fins a Sarrià”, afirma Miquel.

Aquest article forma part d'un article en profunditat que publica la revista especialitzada El Món en la seva quarta edició i que podràs aconseguir a la redacció del TOT Sant Cugat, als quioscs i per subscripció.

Tres números amb continguts divulgatius

El Món Sant Cugat, és el monografic col·lecionable del TOT Sant Cugat. Amb dues edicions a l'any, al juny i al gener, la revista està dissenyada amb un format atractiu i de qualitat, dirigida a un públic que vol descobrir, aprofundir i entendre la realitat més propera. Amb continguts divulgatius sobre l’actualitat i el patrimoni històric, cultural, social, econòmic i humà santcugatenc. Fins ara s'han editat tres números que es poden adquirir al web del Món Sant Cugat

Número 3. La vinya a Sant Cugat

Durant segles la vinya va ser la principal activitat econòmica que va donar forma a la ciutat que avui coneixem. Entrevista a Àlex Corretja, extenista i santcugatencs. 100 anys del Club de Golf, El Júnir FC, El Sant Cugat FC, La Unió i La Lira.

Número 2. Anuari 2016

Amb el més destacat de l’any. Entrevista a Empar Moliner. Personatges: Àngela Balcells, José A.Morán, Lluís Ribas, Albert Salarich.

Número 1. Viatge als orígens

Fem un passeig per la història de Sant Cugat des dels primers pobladors fins que el Monestir perd el poder i s’estableix la societat moderna. altres continguts: Entrevista a Francesc Orella, personatges com Gerald Fannon. Gemma Puig, Jaume Pahissa i Blanca Moreno. Descobreix Can Ganxet, el Paga-li, Joan, els Cals, els renoms..

Més informació
 
Comentaris

Destaquem