El model de vida americà a Sant Cugat

El Golf de Sant Cugat va ser el segon camp que es va construir a Espanya

L’arribada de tècnics i capatassos americans a Catalunya amb motiu de la construcció de la línia ferroviària entre Barcelona i el Vallès va comportar també la importació del seu estil de vida.


Molts d’aquests nouvinguts americans es van establir a Catalunya, important el seu estil de vida. Es van començar a construir els seus habitatges, d’estil diferent del català, amb les típiques cases americanes de planta baixa i de construcció diferent de les cases catalanes. També van mantenir la seva manera de vestir i les seves modes. I van importar els seus models d’oci, amb els seus propis clubs socials. Un clar exemple és el Club de Golf de Sant Cugat.

Aquest article forma part d'un article en profunditat que publica la revista especialitzada El Món en la seva quarta edició i que podràs aconseguir a la redacció del TOT Sant Cugat, als quioscs i per subscripció.

Tres números amb continguts divulgatius

El Món Sant Cugat, és el monografic col·lecionable del TOT Sant Cugat. Amb dues edicions a l'any, al juny i al gener, la revista està dissenyada amb un format atractiu i de qualitat, dirigida a un públic que vol descobrir, aprofundir i entendre la realitat més propera. Amb continguts divulgatius sobre l’actualitat i el patrimoni històric, cultural, social, econòmic i humà santcugatenc. Fins ara s'han editat tres números que es poden adquirir al web del Món Sant Cugat

Número 3. La vinya a Sant Cugat

Durant segles la vinya va ser la principal activitat econòmica que va donar forma a la ciutat que avui coneixem. Entrevista a Àlex Corretja, extenista i santcugatencs. 100 anys del Club de Golf, El Júnir FC, El Sant Cugat FC, La Unió i La Lira.

Número 2. Anuari 2016

Amb el més destacat de l’any. Entrevista a Empar Moliner. Personatges: Àngela Balcells, José A.Morán, Lluís Ribas, Albert Salarich.

Número 1. Viatge als orígens

Fem un passeig per la història de Sant Cugat des dels primers pobladors fins que el Monestir perd el poder i s’estableix la societat moderna. altres continguts: Entrevista a Francesc Orella, personatges com Gerald Fannon. Gemma Puig, Jaume Pahissa i Blanca Moreno. Descobreix Can Ganxet, el Paga-li, Joan, els Cals, els renoms...

Més informació
 
Comentaris

Destaquem