El passat i el present de les Planes en un recull de vivències

El projecte, posat en marxa per l'Espai (E)co es va presentar en l'últim Consell de Barri

L'Espai (E)co ha post en marxa el projecte 'Recull de vivències' per a realitzar un document que mostri el passat i el present del barri de les Planes.

La idea, que va sorgir a principis d'any, té un doble objectiu. D'una banda, explicar el passat del barri. Des de l'arribada dels primers planencs, la construcció de les barraques així com la lluita per la urbanització del barri. De l'altra, amb aquest projecte tenen la intenció de mostrar el present del barri. Un barri en el qual en els darrers temps ha arribat molta gent jove, així com famílies.

Amb aquest doble vessant, des de l'Espai (E)co de les Planes tenen per objectiu mostrar l'ahir i l'avui del barri, i com aquest passat i aquest present conflueixen.

Tot i que el projecte es troba en un estat molt inicial, i encara no hi ha data de presentació, des de l'organització esperen poder crear un reportatge audiovisual, que comptarà amb fotografies dels veïns i veïnes que hi participin, més fotografies antigues de les Planes. A més, als participants se'ls realitzarà una entrevista on poder explicar les seves vivències.

Dissabte, 13 de maig, es va realitzar la primera trobada per a començar a donar forma a aquest projecte. Durant els pròxims mesos, s'aniran organitzant més trobades en aquest sentit. Totes aquelles persones que hi vulguin participar, però que no puguin assistir a les trobades, poden enviar el material que considerin, fotografies antigues i/o anècdotes, a través del correu electrònic vivencieslesplanes@gmail.com.

El projecte es va presentar oficialment durant l'últim Consell de Barri, celebrat el passat dijous 27 d'abril. Un consell en el qual també es van tractar temes com les obres del carrer Sant Francesc d'Assís, les obres per cobrir l'Espai Pere Grau i la seguretat del barri.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem