El PSC vol que la Generalitat racionalitzi els recursos a l’escola concertada

El grup socialista demana que s'eviti l’atorgament de concert públic a aquelles que tenen com a model educatiu la segregació i discriminació escolar per gènere

El Grup Municipal del PSC demanarà al ple municipal del mes de novembre que s'insti el Departament d’Educació del futur nou govern de la Generalitat a racionalitzar els recursos a les escoles concertades de la ciutat. L'objectiu de la moció és evitar l’atorgament de concert públic a aquelles que tenen com a model educatiu la segregació i discriminació escolar per gènere, i a adaptar-se la Llei 12/2009, de 10 de juliol.

 

De la mateixa manera, en la moció de la formació socialista s'aposta per l’establiment de mecanismes per tal de modificar l’actual LEC, i afavorir que els centres escolars de Catalunya, que tinguin com a model educatiu la segregació per sexe, quedin fora del sistema de concertació públic educatiu.

 

Com apunta el portaveu socialista, Pere Soler, en un comunicat, “des de l’Ajuntament hem de ser capaços de posar-nos d’acord i anar plegats a la Generalitat per tal de demanar que s’exclogui del sistema públic educatiu les escoles que segreguen per sexe, i això només ho aconseguirem si es canvia el redactat de la LEC”.

 

Segons el mateix comunicat, el PSC afirma que “l’educació implica un compromís ètic amb la societat i amb la convivència democràtica, en la defensa d’uns valors comuns, de respecte i sense discriminació per l’origen, la ètnia, les creences, ni el sexe”.

 

“La segregació escolar va contra l’educació i la cohesió social, i les normatives actuals promouen la segregació per sexe, amb la concertació a centres que tenen aquest model educatiu”, conclouen.

 
Més informació
 
Comentaris

Destaquem