El Thau serà un dels primers centres de Catalunya en desenvolupar l'Escola Nova21

L'Escola Nova 21 ha donat a conèixer els primers 30 centres educatius de Catalunya que desenvoluparan aquest programa educatiu innovador

L'escola Thau Sant Cugat serà un dels primers centres de Catalunya en desenvolupar el programa Escola Nova 21. El projecte, del Centre Unesco i la Fundació Bofill, preveu transformar l'educació amb una metodologia d'ensenyament enfocada a situar a l'alumne en el centre de l'aprenentatge i adaptar l'ensenyament als reptes que planteja el segle XXI. 

Tal com ja va detallar en els seus inicis Escola Nova 21, un cop es conegués el nombre d'escoles que estan interessades a desenvolupar aquesta metodologia, se'n triarien 30. Una mostra representativa d'escoles de Catalunya creada en base de diversos aspectes, com la situació geogràfica, el perfil socioeconòmic, el grau de complexitat, entre moltes altres.

Després d'haver analitzat les 500 escoles de Catalunya que han demanat adherir-se a aquest programa, d'entre les quals hi ha 11 santcugatenques, Escola Nova21 ha donat a conèixer la llista dels 30 primers centres que en els pròxims 3 anys desenvoluparan aquesta metodologia innovadora.  

Des de l'Escola Nova21 han recalcat que, encara que aquests centres ho desenvolupin primer, ells obriran camí a la resta. És a dir, d'una banda ells rebran l'acompanyament de diversos centres educatius de Catalunya que ja treballen amb tècniques avançades. De l'altra, i de manera progressiva, aquests centres aniran compartint la metodologia amb els altres centres que volen desenvolupar el projecte. 

A Sant Cugat, l'Escola Nova21 va començar a fer els primers passos el passat mes d'abril, quan es va formar la xarxa local d'innovació. La xarxa està formada per representants de les 11 escoles locals que han demanat adherir-se al programa i es preveu que en els pròxims tres anys, es vagin organitzant trobades trimestrals per tal de compartir experiències i fer possible la implantació del nou mètode que proposa Escola Nova 21. 

Els centres de Sant Cugat que en formen part són: l'Avenç, la Floresta, el Collserola, l'Olivera, el Pi de'n Xandri, el Pins del Vallès, el Thau, el Turó de Can Mates, el Pureza de María i els instituts Arnau Cadell, i Joaquima Pla i Farreras.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem