Els actes reivindicatius del Dia Internacional de la Dona a Sant Cugat

Hi haurà cercavila, manifestació, dinar popular i altres tipus d'activitats per reivindicar l'importancia de la dona a la ciutat

El Dia Internacional de la Dona a Sant Cugat se celebrarà aquest dijous 8 de març amb tota una sèrie d'activitats al voltant de la vaga feminista organitzades per diferents col·lectius i encapçalades pel Comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat, creat expressament per la jornada reivindicativa. Aquestes activitats es duran a terme al marge del programa commemoratiu oficial presentat per l'Ajuntament.

La diada feminista es vol reforçar amb la vaga per reivindicar el treball de les dones i lluitar per combatre l'escletxa salarial. Però no només afecta l'àmbit laboral: des de l'organització de la jornada indiquen que es vol que la vaga tingui una repercussió també en l'àmbit del consum, les cures, l'ensenyament i, en definitiva, tots els aspectes en què les dones intervenen a la societat. Per això, la majoria dels sindicats secundaran una vaga de 24 hores, si bé CCOO i UGT optaran per realitzar dos períodes d'aturada, entre les 12 h i les 14 h, i les 16 h i les 18 h.

Pel que fa a les activitats, la jornada començarà amb la intervenció de piquets reivindicatius a la plaça de Doctor Galtés a les 7 h, organitzada pel Comitè de Vaga. Tot seguit, el mateix col·lectiu plantejarà un espai familiar a Cal Temerari amb jocs i tallers de pancartes i davantals des de les 9 h fins a les 12 h, moment en què començarà la cercavila organitzada pel comitè i que sortirà de la plaça de Lluís Millet i acabarà amb la lectura d'un manifest a la plaça de la Vila. Després, cap a les 14 h es durà a terme un dinar popular vegetarià organitzat pel col·lectiu de la vaga feminista a la plaça del Rei i al que es podrà contribuir amb una donació voluntària.

Finalment, a dos quarts de sis de la tarda, diversos col·lectius a favor de la vaga començaran una manifestació reivindicativa per segon any consecutiu, que sortirà de la plaça d'Octavià i recorrerà els carrers de la ciutat fins a la plaça de Lluís Millet. La mobilització, que porta el lema "Ens volem lliures, ens sabem combatives", estarà organitzada per ERC, JERC, MES, el col·lectiu Dones amb Iniciativa, Podem i PC, i finalitzarà amb la lectura d'un manifest, a la que seguirà un concert del grup coral Cantem les 40.

Més activitats

Fragment del cartell del Dia Internacional de la Dona FOTO. Cedida

D'altra banda, des del passat 22 de febrer, i fins al 14 d'abril, s'han organitzat un seguit d'activitats a Sant Cugat, en col·laboració entre l'Ajuntament i diferents entitats locals, per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Els actes centrals es concentren aquest dijous, 8 de març, coincidnt amb la diada reivindicativa.

D'aquesta manera, a les 10 hores arrencarà l'activitat esportiva "Total Barre!" a Eurofitness, que també acollirà "Zumba!" a les 21 hores. A les 11.30 hores Cugat.cat farà l'entrevista "Dones treballadores: a casa, des de casa, a fora de casa". El dia finalitzarà amb la celebració del Primer sopar de les dones a la Casa de Cultura organitzat per l'Associació Noestassola.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem