La CUP fa una crida a sumar-se a la vaga feminista

La CUP-PC ha exposat en una roda de premsa la convocatòria dels actes de la Vaga Feminista del 8 de març i la moció que presentarà al ple de març

La CUP-PC demana que s'impulsin "polítiques valentes" per acabar amb la desigualtat i amb la bretxa salarial entre dones i homes. El grup municipal ha exposat aquest dimarts la convocatòria dels actes de la Vaga Feminista del pròxim 8 de març, en una roda de premsa que ha tingut lloc a Cal Temerari amb les regidores Lourdes Llorente i Núria Gibert. 

Des de la CUP-PC, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona aquest 8 de març, han  convocat a totes les dones i homes a sumar-se a la vaga feminista de 24 hores i, també, a participar en les diferents accions que han proposat els col·lectius. Núria Gibert ha exposat que "la voluntat és aturar el món i demostrar que l'estructura productiva està sustentada, sobretot, en una sèrie de feines invisibles que fan les dones". 

La vaga està convocada internacionalment tant per a dones com a per homes i coincideix amb el Dia Internacional de la Dona, del mateix dia 8 de març.

Es tracta d'una vaga feminista, però com ha explicat Lourdes Llorente, la vaga també abasta tots els àmbits on les dones estan treballant, com "el laboral i professional, l'estudiantil, el de les cures i el de consum". Llorente també ha volgut afegir que si hi ha persones que no hi poden participar també "es poden fer accions de caràcter simbòlic, que també són molt importants". 

Durant la roda de premsa també han parlat sobre el sector de la neteja, un sector que la CUP ha subratllat que està feminitzat. Gibert ha explicat que "pel fet d'estar feminitzat pateix com una devaluació social que el fa un dels sectors més precaris".

Des de la CUP-PC proposen en una moció que aquest servei s'internalitzi perquè "segurament funcionaria molt millor sota el control directe de l'Ajuntament, sense mitjancers". També demanen "fer un seguiment més escrupolós de treballadors d'empreses externes". Gibert ha afegit que tot i no poder parlar de xifres concretes sobre l'externalització del servei de neteja, "sí que sabem que hi ha de mitjana un sobrecost de les administracions d'un 71%". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem