Una vintena d'activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona

Sant Cugat s'hi suma un any més amb conferències, tallers, exposicions entre altres

Sant Cugat del Vallès se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, amb un seguit d'activitats que s'estendran des de principis de març i fins a l'abril. Una vintena de propostes, amb les dones com a protagonistes, que inclouen exposicions, xerrades i tallers, entre altres.

Les activitats començaran el 2 de març amb la inauguració de l'exposició d'il·lustracions "Dones" a les 18 hores a l'Ateneu Santcugatenc. Una exposició de l'artista santcugatenca Elisabeth Quito que es podrà visitar fins al 27 de març. Durant el mes hi haurà tres exposicions més vinculades a aquesta commemoració. El Casal de Mira-sol acull "Drets sexuals i reproductius a l'Índia rural"; l'Escola d'Art i Disseny presenta l'exposició dels cartells del concurs del Dia de la Dona"; i la Biblioteca Central Gabriel Ferrater acull "Hereves de les ruïnes".

El Diumenge, 4 de març, a les 19 hores, Las Migas porten la seva música al Teatre-Auditori, i l'endemà, se celebrarà una sessió formativa sobre "Les joves i el seu empoderament" a les 19.30 hores a la Casa de Cultura. També a la Casa de Cultura, dia 6, es presentarà el llibre Dones i treball al Poble Sec durant el franquisme, d'Elisabet Velo, a les 19 hores, i al mateix lloc, dia 7, es farà la xerrada "Canviar les imatges per canviar el món", a les 18 hores.

Coincidint amb l'efemèride, el 8 de març, les activitats durant el dia són diverses. A les 10 hores arrencarà l'activitat esportiva "Total Barre!" a Eurofitness, que també acollirà "Zumba!" a les 21 hores. A les 11.30 hores Cugat.cat farà l'entrevista "Dones treballadores: a casa, des de casa, a fora de casa", i a les 20 hores, l'Ateneu acollirà el concert dels grups UNA. El dia finalitzarà amb la celebració del Primer sopar de les dones a la Casa de Cultura organitzat per l'Associació Noestassola.

Ja divendres, dia 9, es lliuraran els premis del concurs de cartells del Dia de la Dona a l'Escola Municipal d'Art i Disseny a les 18 hores, i una hora més tard Alícia Reyero pronunciarà la conferència "Dona i ficció". Dimarts, dia 13, la Casa de Cultura acollirà una xerrada sobre l'exposició "Hereves de les ruïnes", a les 19 hores; la presentació de les jornades "Esport i gènere" a la mateixa hora, i la xerrada "Bons hàbits en la salut de les dones".

"Dones i espai públic" és el nom de la xerrada que es farà dia 15 a les 19 hores a l'Ateneu, i el Centre Cívic Les Planes celebrarà el dia 16 a les 18 hores el taller "Fes el teu propi gerro reciclat". El Casal de Mira-sol serà l'escenari de la xerrada "La revolució de les dones a l'Índia rural" el dia 22 a les 19 hores, i el 23, a les 18 hores, nou taller a les Planes per fer un saquet cervical amb llavors.

Els actes finalitzaran el 14 d'abril amb la renovació del mural de la Casa de Cultura, i la presentació del projecte Womart, a les 10 hores.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem