Dispositiu especial dels cossos de seguretat per aquesta revetlla de Sant Joan

Petits incendis, sobretot en contenidors, són les incidències més habituals durant la revetlla de Sant Joan

Protecció Civil, l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), Policia Local i la Brigada Municipal, uneixen esforços aquest dimarts, 23 de juny, a la nit, perquè la ciutat visqui una revetlla de Sant Joan segura i sense incidents. 
 

D'aquesta manera, els cossos de seguretat de la ciutat organitzen un dispositiu especial per combatre les incidències que puguin anar sorgint durant la nit de revetlla.  Els incendis, especialment en contenidors són els tipus d'intervencions que més s'han de portar a terme aquesta nit. L'any anterior una desena de contenidors vam cremar

El tècnic de Protecció Civil de l'Ajuntament de Sant Cugat, Antoni Royo, ha explicat com es munta aquest dispositiu especial. "Fa dies que estem treballant amb aquest preventiu. Des de les sis de la tarda i tota la nit estem fent vigilància preventiva. Es munta una sala de prevenció annexa a la Policia Local on es coordinen tots els serveis dels cossos de seguretat". Royo ha assegurat també que la prevenció és bàsica. "Arribem ràpidament al lloc de l'incident i el que és una cosa petita es combat d'una forma ràpida i així no es converteix amb una emergència".


Per la seva banda, el sotscap d'operatiu de l'ADF, Oriol Garcia, subratlla les tasques del seu cos. "L'ADF fa vigilància a les zones forestals i també cobreix incidents dins el nucli urbà, principalment focs a matolls, però si hi ha focs a contenidors, fem una primera intervenció si els Bombers no poden accedir molt ràpid. Fem prevenció pels petards". La vigilància que fa l'ADF és a les zones forestals aïllades com Sol i Aire, Can Barata o Valldoreix i també hi haurà cotxes entre zona forestal i urbana.



Unes 24 persones de la Brigada, ADF i Protecció Civil reforcen les tasques de seguretat durant aquesta nit de Sant Joan.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem