Matolls, contenidors cremats, i un detingut, incidències de la revetlla de Sant Joan

Protecció Civil, l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), Policia Local i la Brigada Municipal, han actuat junts en aquesta nit de Sant Joan

"No hi ha hagut més problemes que els propis de la nit de Sant Joan", amb aquestes paraules l'inspector de la Policia Municipal, Josep Maria Escarré, ha indicat que la nit més curta de l'any a Sant Cugat no s'han registrat incidents massa destacables. Escarré ha indicat que fins a les 8.30 hores, quan s'ha tancat el dispositiu extraordinari de Sant Joan no s'havia registrat ni cap accident de trànsit, ni cap ferit per pirotècnia, el que ha catalogat de "molt bona notícia".



Tot i així el dispositiu especial que es coordina a través de la Sala de Coordinació conjunta entre la Policia Local, Protecció Civil, l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), la Creu Roja i la Brigada Municipal, han hagut de treballar tota la nit per donar sortida a les múltiples incidències que han anat arribat.


En aquest sentit el cap de la Policia Local ha exposat que durant la nit i la matinada s'han hagut d'apagar focs relacionats amb els petards. En aquest sentit Escarré ha manifestat que s'ha sufocat focs en sis punts de matolls, en dotze contenidors, en quatre papereres, en tres tanques de bruc i en dues bosses de restes vegetals. A més els cossos de seguretat han hagut d'apagar tres fogueres il·legals, han hagut d'atendre sis queixes per soroll de revetlles i donar cobertura a danys en una bústia, un fanal i un quadre elèctric.

Un detingut per ordre públic

Escarré també ha explicat que cap a les sis del matí la Policia Local ha detingut un individu per alteració de l'ordre públic. El policia ha posat en relleu que l'home, que estava en visible estat d'embriaguesa i "possiblement d'altres substàncies", estava increpant a un grup de joves. L'arrestat que passarà a disposició judicial al llarg del dia, ha estat atès pels serveis mèdics per tractar l'estat etílic.

Cada vegada més responsables

Restes d'una foguera il·legal. FOTO: Cedida

L'inspector ha elogiat la tasca que han desenvolupat les seccions locals de l'ADF, com Protecció Civil, de la Brigada i del Grup d'Autoprotecció de Sol i Aire, ja que sense ells "hagués estat molt complicat atendre a totes les incidències i els han treballat tota la nit quasi totes les plantilles de voluntaris al complet" i ha puntualitzat que el dispositiu ha mobilitzat un total de 20 policies locals.

Escarré ha volgut puntualitzar també que aquest any ha estat més fàcil que anys anteriors, ja que "la ciutadania cada vegada és més responsable", gràcies a les campanyes de prevenció que fa anys que es duen a terme. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem