Els florestans reclamen canvis per garantir un millor model d'habitatge públic

Més d'una quarantena de persones han assistit al debat obert que s'ha celebrat al Centre Social i Sanitari de la Floresta

Representants d'associacions de veïns, del Consistori, i ciutadans de la Floresta s'han reunit aquest dissabte, 4 de març, al Centre Sanitari de la Floresta, per avaluar i debatre sobre el model d'habitatge públic que volen. Totes les parts estaven d'acord amb què cal fer canvis per tal de crear un model d'habitatge que garanteixi unes millors condicions pels veïns, però també s'ha donat peu a diverses discrepàncies sobre com s'ha d'arribar a una millor situació.

En diverses ocasions, tant els representants de les associacions de veïns com els mateixos veïns han posat en qüestió les actuacions de l'Ajuntament, i han donat veu a certes diferències respecte al model d'habitatge que ells necessiten i el que proposa el Consistori. 

Ramon Borda, de La Floresta Parla, ha denunciat la creixent gentrificació del barri com un dels principals problemes, i que actualment hi hagi més metres quadrats d'habitatge privat que públic. Com a solució, ha proposat fomentar els habitatges de lloguer, igual que altres dels representants de la taula. 

Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, ha aixecat la polèmica en defensar que cal fomentar "l'habitatge públic de lloguer", però que per fer-ho cal un important "múscul financer" per aportar un coixí econòmic. En contraposició, alguns sectors de la taula han defensat la necessitat d'evitar la mercantilització de l'habitatge, per acostar el poder de decisió de l'habitatge als ciutadans i les ciutadanes. 

El tinent d'alcalde també ha defensat que en el cas de l'habitatge "la clau de la caixa la té l'Estat", i que les quantitats de diners que han d'invertir en un sector o un altre de l'habitatge estan molt "condicionats". 

En el discurs de l'absent Guillermo Gallego, el representant de l'Associació de Veïns i Propietaris de la Floresta demanava que cal una aposta forta per l'habitatge públic de lloguer per garantir que el jovent no marxi del barri, i ha insistit en què "no es poden traslladar els models d'habitatge adoptats a Sant Cugat en l'entorn de la Floresta". 

Laia Masnou, la representant de l'Assemblea de Joves, ha posat èmfasi en la importància d'assegurar habitatges on hi puguin viure els joves de la Floresta, i de crear teixit associatiu en el barri. 

Maria Morillo i Joana Casteleiro, representants del projecte Clau Mestre, han denunciat les dificultats que estan trobant en el projecte de mesoveria, del qual en són adjudicatàries. Segons elles, els problemes en molts casos sorgeixen dels tempos i la falta de comunicació amb l'Ajuntament. Malgrat que ja s'ha creat una comissió que es reuneix mensualment amb el Consistori, els adjudicataris encara no han pogut entrar als habitatges. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem