La Floresta debat sobre el model d'habitatge que vol

La cita és aquest dissabte, dia 4 de març

El Consell de Barri de la Floresta organitza una jornada de debat al voltant de l'habitatge per aquest dissabte, dia 4 de març, a partir de les 11 hores al Centre Social i Sanitari. L'objectiu és posar damunt la taula les dificultats que molts florestans, sobretot joves, tenen per continuar vivint en el barri i proposar conjuntament algunes possibles solucions. L'acte és obert a la participació de tots els veïns, que podran dir la seva sobre com creuen que ha de ser l'habitatge públic.

El debat sobre l'habitatge a la Floresta ve de lluny. Ja a l'any 2013, els veïns del barri van aconseguir aturar la construcció d'habitatges públics de venda a la zona del carrer de Verge de Montserrat. Aquest fet va obrir la discussió sobre com havia de ser l'habitatge públic florestà per tal d'encaixar en les característiques i les necessitats de l'entorn.  "Estem parlant de debatre, de pensar i repensar el barri posant l'accent sobre un dels problemes més importats que tenim sense resoldre com és el de l’habitatge", exposa el Consell de Barri.

Des del Consell de Barri també assenyalen que l'augment constant del preu és una de les raons principals que expliquen les dificultats per poder viure a la Floresta, "la qual cosa posa de manifest la necessitat de fer més polítiques públiques que es tradueixin en una major oferta d'habitatge social". Val la pena destacar que la Floresta acull el primer projecte de masoveria urbana municipal de tot Catalunya, que està superant els tràmits urbanístics.

La jornada començarà amb una taula rodona amb la participació de Ramon Borda (La Floresta Parla), Guillermo Gallego (Associació Veïns i Propietaris), Damià Calvet (Ajuntament de Sant Cugat), Laia Masnou (Assemblea de Joves) i Maria Morillo i Joana Casteleiro (Clau Mestre). La visió dels joves, alternatives com la masoveria urbana, els projectes de l'equip de govern de Sant Cugat o el rebuig al projecte de pisos a Verge de Montserrat són alguns dels temes que es tractaran.

Després de la taula rodona, moderada pel president del Consell de Barri de la Floresta, Ramon Piqué, hi haurà un debat obert entre tots els veïns que hi vulguin participar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem