Els imprescindibles per anar a la platja

Durant l’estiu, un dels clàssics és anar a la platja, ja sigui sol, en família o amb amics

Tot i que Sant Cugat no té platja, anar-hi a l’estiu és tot un ritual que ningú no es vol perdre. Preparar les coses per anar-hi és tot un altre ritual que varia molt en funció de amb qui s’hi va o com s’hi va.

 

Amb amics, no hi falten les paletes; amb els nens, no ens podem deixar la galleda i la pala, i en família, no hi falten les cadiretes. Amb tot, hi ha uns imprescindibles que no podem deixar de tenir en compte.

No ho oblideu

És necessari hidratar-se sovint. FOTO: Cedida

L’imprescindible per excel·lència és la crema solar. No ens la podem descuidar si no volem acabar vermells i patir problemes de pell. El mercat n’ofereix de tot tipus, des de la tradicional crema, fins als esprais més invisibles, sense oblidar una àmplia gamma de factors protectors.

 

Per als nens, cal utilitzar sempre els factors més alts. En adults, dependrà del to de la pell. Amb tot, cal tenir present que, perquè la protecció sigui efectiva, cal aplicar la crema mitja hora abans d’exposar-se al sol.

 

També hem de tenir en compte que són necessàries les ulleres de sol i protegir-se el cap amb una gorra o barret, per evitar cops de calor. A l’hora de triar les ulleres de sol adients, el millor és consultar l’òptica de referència, i tenir en compte que s’han d’escollir no sols per criteris estètics, sinó també per les seves característiques com a protectores davant les radiacions ultraviolades.

 

També és important anar a la platja amb para-sol, així es disposa d’estones d’ombra evitant cremades a la pell i protegir-nos de les radiacions solars. Amb tot, cal evitar exposar-se al sol en les hores que escalfa més, entre les 11 i les 15 hores, parant especial atenció als nens petits.

 

I, sobretot, mantenir-se en tot moment ben hidratat. És important beure aigua fresca sovint; evitarem així els cops de calor.

On podeu anar

Cal tenir especial cura si es va a la platja amb nens. FOTO: Cedida

Pel que fa la tria de la platja per visitar, n’hi ha per a tots els gustos. Les més properes a Sant Cugat són les platges del Prat.

 

Una platja verge i protegida de gairebé sis quilòmetres, que compta amb diferents trams: platja dels Militars, platja del Prat, platja dels Carrabiners i platja de Ca l’Arana.

 

Gaudiu amb seguretat dels dies de platja!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem