L'Ajuntament enviarà al jutjat l'informe sobre l'actuació polèmica del policia local

La tinenta d'alcalde de Seguretat destaca que l'agent en qüestió fa "més de trenta anys" que patrulla a Sant Cugat i que té "un expedient impecable"

L'Ajuntament de Sant Cugat ha obert un expedient reservat per esclarir l'actuació d'un agent de la Policia Local que va reduir un avi fins a tirar-lo a terra, el passat 27 de juny al mercat de Torreblanca. En una roda de premsa per valorar els fets, que han creat molta polèmica a les xarxes socials a través d'un vídeo, la tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, ha anunciat que portaran els resultats de l'expedient als jutjats perquè "procedeixin com correspon". Per ara no s'ha obert cap expedient a l'agent, que continua treballant amb normalitat.

Paraira ha demanat "respecte" per l'agent i ha assegurat que a les imatges "només es veu la part final de l'actuació". "El que hem de fer amb el màxim rigor és esclarir els fets. Escoltarem totes les parts i veurem si l'actuació policial ha estat proporcionada a tot el fet, no només al minut que es veu, i actuarem amb conseqüència", ha detallat. A més, ha assegurat que "una detenció d'aquest tipus" no es produeix perquè sí o per aparcar malament i que cal saber què va passar abans.

Cristina Paraira ha explicat que l'incident es va iniciar quan l'agent va advertir l'home que estava aparcant en zona de càrrega i descàrrega. "Hi ha una resposta que no és del tot correcte per part del ciutadà, acompanyat d'altres fets que acaben amb la detenció d'aquest senyor", ha afirmat. En aquest sentit, la tintenta d'alcalde ha assegurat que l'home es va dirigir a l'agent "amb més que paraules", sense voler esclarir si es referia a una agressió o a altres comportaments.

"A les imatges veus un policia que està forcejant amb aquest senyor, d'una manera que no li produeix cap mal. Només el redueix a l'espera d'una patrulla. Però veiem un senyor gran i fa pensar", ha explicat Paraira en referència a les sensacions que li produeix el vídeo difós.

La tinenta d'alcalde també ha emfatitzat que l'agent en qüestió fa "més de trenta anys" que patrulla a Sant Cugat i que té "un expedient impecable". Així mateix ha destacat la tasca de la Policia Local "al servei dels ciutadans".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem