Ensenyament descarta finalment la tretzena escola pel curs vinent

Les 600 places que ofereixen les dotze escoles públiques de Sant Cugat no s'han esgotat pel curs 2019-2020

El Departament d'Ensenyament ha descartat finalment que la tretzena escola pública de Sant Cugat arrenqui el curs 2019-2020. El motiu és que no s'ha esgotat tota l'oferta de les dotze escoles públiques existents al municipi: de les 600 places ofertades, se n'han demanat 560. És a dir, hi ha encara quaranta places vacants en l'ensenyament públic a Sant Cugat per iniciar P-3 el curs vinent.

"La direcció dels Serveis Territorials d’Educació, d’acord amb les dades del cens de Sant Cugat i la evolució de la demanda històrica, va considerar que pel curs 2019-20 no era necessària la nova oferta", argumenta el Departament.

 

Més info: L'escola pública de Sant Cugat podrà cobrir tota la demanda de places

Abans de les preinscripcions, Ensenyament es va comprometre que la tretzena escola comencés a funcionar el curs 2019-2020 de forma embrionària si es constatava una falta de places en acabar el període. Des de la Federació d'Associacions de Famílies d'Alumnes es va reclamar que, abans de començar el període de preinscripcions, s'informés d'on s'ubicaria la tretzena escola i quina era l'oferta. Tot i això, des del Departament van optar per no fer-ho públic fins després de les preinscripcions, en cas que fos necessari, per no "incentivar la mobilitat escolar de nens i nenes residents a d’altres municipis propers".

 

136 places vacants a P-3

"Això no nega la possibilitat que  en un futur proper caldrà augmentar l’oferta de places escolars i l’obertura d’una escola, si les previsions del creixement de població de la ciutat es compleixen", afegeixen des dels Serveis Territorials d'Educació.

Amb tot, el Departament també recorda que de les 475 places ofertades a l’ensenyament concertat, se n’han omplert 379. Així, entre l'escola pública i concertada hi ha 136 places vacants a P-3 pel curs vinent.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem