ERC porta a la comissió de Foment els problemes acústics de l'autopista a Mira-sol

Veïns de Mas Gener fa anys que denuncien les molèsties ocasionades pel soroll de l'AP-7 i la B-30 i reclamen pantalles acústiques

Esquerra Republicana portarà a la comissió de Foment del Congrés de Diputats d'aquest dimecres, dia 30 de novembre, una proposició no de llei per instar al govern espanyol a resoldre de manera immediata els problemes acústics provocats pel trànsit de l'AP-7 i la B-30 en el seu pas per Mira-sol.

"Els veïns tenen un problema molt gran amb la contaminació acústica de l'AP-7 i la B-30. Un cop ets aquí, ets conscient de la magnitud de la tragèdia", ha lamentat la portaveu d'ERC a Sant Cugat, Mireia Ingla, durant una visita a la zona aquest dilluns. Ingla també ha demanat a l'Ajuntament que planti arbres entre els habitatges i la via per, com a mínim, reduir el soroll fins que el ministeri de Foment actui.

També hi era la portaveu d'Esquerra a la comissió de Foment, Teresa Jordà, que s'ha mostrat optimista en què la proposta tirarà endavant: "És una qüestió de justícia". Jordà ha atribuït a la "inacció" del govern espanyol i al tracte "molt perjudicial" que ha rebut Catalunya en matèria d'inversions en infraestructures la falta d'una solució.

La proposició no de llei reclama elaborar un nou mapa de soroll de l'AP-7 abans de finalitzar el primer trimestre de 2017, desenvolupar les mesures necessàries per minimitzar els nivells de soroll i incorporar als pressupostos generals de l'estat del 2017 una partida per realitzar les actuacions pertinents.

Una problemàtica històrica

Veïns del barri de Mas Gener fa anys que denuncien el soroll que pateixen provinent de l'autopista, que tenen a pocs metres i sense cap tipus protecció acústica. El 2003 el problema es va agreujar, ja que es va constuir una nova sortida. Els veïns han denunciat en nombroses ocasions els perjudicis que els ocasiona, com la dificultat per dormir.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha reclamat en diverses ocasions al ministeri de Foment, qui té la competència, que actuiï. El Ple municipal també ha fet la mateixa petició i, de fet, Ciutadans va anunciar fa uns dies que presentaria una proposta al Congrés dels Diputats sobre el tema. No s'ha obtingut cap solució satisfactòria.

"És una problemàtica que dura des de fa molts anys i els veïns la tenen dins dels seus domicilis", ha apuntat Eva Lafuente, representant d'ERC-MES al Consell de barri de Mira-sol, que ha explicat que el canvi d'asfalt que es va fer fa tres anys no ha reduït les molèsties dels veïns.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem