Esade inverteix 10 milions per evolucionar el seu model educatiu

Esade va facturar 99 milions d'euros en l'exercici del 2015

L'escola de negocis d'Esade acumula prop de dos anys donant entrada a les noves tecnologies en el model d'aprenentatge dels seus alumnes i dels 130 professors del seu claustre a Sant Cugat. En aquest línia de ''reinventar'' el model educatiu, Esade preveu una inversió de 10 milions d'euros els pròxims tres anys que destinarà a noves infraestructures tecnològiques i adequació de noves aules.

El 33% de les classes que imparteix Esade s'han adequat al nou model tecnològic. En relació amb la internacionalització de l'escola, Bieto ha explicat que actualment la meitat dels alumnes del campus de Sant Cugat procedeixen de 101 països d'arreu del món. Entre els centres de Barcelona, Madrid i Sant Cugat, Esade té un total de 9.000 alumnes, dels quals Sant Cugat absorbeix el 20% del total.

El canvi del model educatiu, amb la construcció d'aules sense taules, múltiples pissarres, eradicació de les classes magistrals i una menor presència dels alumnes a les classes es farà en els pròxims tres anys a un ritme d'adequació d'un terç de professors i alumnes a l'any. De moment, l'adequació al nou model l'han assumit un terç dels claustre.

En la mateixa línia de modernització, el campus de Sant Cugat veurà com els pròxims mesos, abans d'aquesta Setmana Santa pròxima, es posen en marxa a la 'Rambla de la Innovació' tres nous laboratoris destinats a desenvolupar noves empreses i projectes empresarials d'alumnes amb la col·laboració del professorat. De moment, ja està en marxa el laboratori 'Garatge' i el 'Works'. Les pròximes setmana hi haurà el 'Decision Lab', el 'Design Factory' i el 'Fab Lab' amb l'objectiu de fer créixer l'activitat emprenedora dels alumnes.

99 milions

La directora general d'Esade, Eugenia Bieto, també ha fet un balanç econòmic dels resultats de l'exercici passat del 2015. La facturació de l'escola en aquest període ha estat de 99 milions d'euros, el 4,2% més que el 2014, cosa que ha estat qualificat com un resultat ''boníssim'' i ''sens dubte'' el millors dels últims sis anys.

L'estructura d'ingressos d'Esade passa per una aportació de 45 milions d'euros per part de la divisió de la Bussines School, 37 milions en programes de formació de directius i 10 milions de la facultat de dret. Sense donar xifres concretes, el resultat de l'escola ha estat ''positiu'', segons la directora general.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem