La família desallotjada a La Floresta pel temporal Glòria encara no ha pogut tornar a casa

L'Ajuntament de Sant Cugat està duent a terme "obres d'urgència" per construir el mur de contenció que va caure

La família desallotjada de casa seva a l'avinguda de Pere Planas de La Floresta el passat 27 de gener com a conseqüència del temporal Glòria encara no ha pogut tornar a casa. La tempesta va provocar el desprendiment del mur de contenció de l'habitatge i es va desallotjar la família per raons de seguretat.

L'Ajuntament de Sant Cugat va engegar unes "obres d’urgència" per arranjar l’avinguda de Pere Planas, que també va quedar afectada pel desprendiment, que "avancen constantment".

 

Més info: Desallotjada una família pel despreniment a l'avinguda de Pere Planas

L’actuació que s’està duent a terme inclou construir un nou mur de contenció a la zona i, a més a més, també pavimentar posteriorment el tram de terra que encara queda en aquesta via.

 

Pressupost de 222.000 euros

De moment, s'ha eliminat el pes de les terres i s'ha rebaixat el talús afectat, s'ha elaborar un petit estudi topogràfic per la construcció del nou mur de construcció i s'han fet tres sondejos geotècnics per conèixer les característiques del subsòl del carrer.

Aquest dimecres 19 de febrer van començar els treballs per construir el nou mur de contenció de terres. La primera pantalla que es construirà serà a la part del mur més proper a la casa existent perquè els seus propietaris puguin retornar-hi al més aviat possible. Tot i això, encara no hi ha data de quan podran tornar.

El pressupost estimat de les obres és d’uns 222.000 euros. Uns diners que s'hauran de sumar als 170.000 euros de cost econòmic que va provocar el pas del temporal Glòria per Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem