El Govern no renovarà els concerts als centres educatius que segreguen per sexe

El concert s'eliminarà en etapes d'infantil, ESO i estudis postobligatoris

El Govern de la Generalitat no renovarà els concerts a les escoles que segreguen per sexe el pròxim curs. La mesura afectarà les etapes d'infantil, ESO i estudis postobligatoris (batxillerat i formació professional) i exclou la primària. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictaminar  que s'havien de mantenir les subvencions a la primària fins al curs 2025-2026.

Més info: El Viaró i La Farga mantenen el concert de Primària que la Generalitat no volia renovar

La decisió afectarà onze centres que encara separen els nens de les nenes, entre els que hi ha el Viaró i la Farga, a Sant Cugat. No hi ha cap centre afectat de segon cicle infantil. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, creu que ara el Departament té "més cobertura jurídica" per executar aquesta decisió que quan la justícia va obligar a mantenir el concert a la primària.

"No pot haver-hi cap escola que amb finançament públic separi nens i nenes a les aules al segle XXI", ha argumentat el conseller d'Educació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem