Humor i violència se citen al seminari d'hivern de la Unipau

Aquest divendres, 17 de febrer, s'ha celebrat el 14è seminari d'hivern

L'humor i la violència han estat els protagonistes de la primera jornada del 14è seminari d'hivern "Pensament per la Pau", organitzat per la Unipau, aquest divendres, 17 de febrer, a la Casa de Cultura de Sant Cugat.

Segons Arcadi Oliveres, president d'Unipau, "aquest any s'ha volgut relacionar pau amb humor o humor amb violència". En les darreres edicions dels seminaris d'hivern, organitzats per la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), s'han tractat temes de caràcter monogràfic relacionant la pau amb diferents matèries com pau i economia, pau i ciència, pau i teatre o pau i literatura.

Tortell Poltrona, pallasso, fundador i president de l'ONG Pallassos sense Fronteres, ha volgut unir humor i violència, ja que, per ell, "si no hi ha humor, no existeix la tolerància perquè tots els problemes que es generen al món són perquè hi ha gent que no té la tolerància suficient per a poder acceptar l'altre d'una forma diferent". Per a Poltrona parlar de pallaso o humorista se'ls queda curt, ja que un dels objectius és "anar a buscar i a treballar els sentiments de les persones intentant parar el temps".

El carismàtic pallasso ha destacat que una de les claus per poder fer humor és "tindre sentit de l'humor, que és un sentit comú que ens falta i que s'hauria de tindre i estudiar a les escoles".

D'altra banda, Koldo Vío, pallasso que participa des de l'any 2001 a les Klownklusiones de la Unipau, ha afirmat que "quan la situació de violència és forta, costa, però és important poder utilitzar-lo com a prevenció i també poder generar a la gent un clima més suau perquè es puguin sentir millor i que a poc a poc puguin tindre imatges d'esperança i que guardi somnis". Vío ha assenyalat que "quan viatges a països sense fronteres et falten aquestes imatges esperançadores i pots arribar a crear-les".

Quan fan els viatges de Pallassos sense fronteres, Tortell Poltrona ha explicat que els nens reaccionant molt diferent que aquí, ja que "aquí un nen te l'escola, te activitats escolars, pot escollir entre quedar-se a casa o sortir amb els pares. Un nen que està en un camp de refugiats no té res". Poltrona ha destacat que "amb una actuació nostra, els nens que mai han tingut alguna cosa que se li acosti, és molt important perquè és una cosa que deixa petjada".

Que és l'Unipau?

La Universitat Internacional de la Pau és una fundació privada de Sant Cugat que va néixer l'any 1984 amb l'objectiu d'intercanviar les opinions i les experiències sobre conflictes i construccions de la pau.

Pallassos sense Fronteres

L'ONG Pallassos sense Fronteres buscar els sentiments dels nens refugiats, un dels seus objectius és provocar les emocions. Intenten connectar i treballar aquests sentiments buscant petits moments d'eternitat. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem