ICV-EUiA denuncia l'incompliment de la moció en favor de la cultura vegana

Sant Cugat es va declarar ciutat amiga de la cultura vegana i vegetariana

El grup municipal d'Iniciativa ha criticat l'equip de govern de Sant Cugat per no complir amb la moció en favor del veganisme aprovada en el ple municipal del juliol de 2016. Segons ICV-EUiA,  l'Ajuntament no ha tirat endavant cap dels comprisos adquirits des que es va declarar Sant Cugat ciutat amiga de la cultura vegana i vegetariana.

Concretament, els ecosocialistes lamenten que el Consistori no programés cap activitat pel Dia Mundial sense Carn, 20 de març, tal com establia la moció aprovada. L'objectiu d'aquesta data era conscienciar i informar la població de les opcions de dietes alimentàries lliures de carn. "El mateix equip de govern va proposar que s’organitzés una xerrada o una conferència, amb degustacions de menús lliures de carn", recorda Iniciativa.

La moció aprovada també contemplava la creació d’un espai a la pàgina web per a la informació general i una trobada per afavorir el petit i mitjà comerç local de proximitat vegà i vegetarià. Un espai a la web que segons ICV-EUiA no s'ha fet.

També es va aprovar amb la moció incloure informació sobre el comerç vegà i vegetarià a la ciutat en les guies i mecanismes de promoció turística de la ciutat. Sobre aquest aspecte, el regidor Ramon Gutiérrez va preguntar si s’havia tingut en compte de cara a la promoció de la mostra enogastronòmica Sant Cugat ve de gust. "La regidora de comerç va dir que s’havia tingut en compte el menjar saludable i segurament també l’ecològic i vegà, però no va donar més detalls ni explicacions", afirmen els ecosocialistes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem