Incertesa veïnal sobre la reobertura dels consultoris de La Floresta i Les Planes

Salut encara no ha confirmat oficialment si els consultoris obriran a l’octubre, tal com s’havia anunciat

Els consultoris sanitaris de La Floresta i Les Planes continuen tancats. Els dos espais van tancar portes a l’inici de la pandèmia de coronavirus i, des de llavors, els veïns se senten desemparats. La previsió era que tornessin a obrir aquest octubre, però des de Salut encara no ho han confirmat.

Això genera molta incertesa i preocupació entre els ciutadans dels dos barris, que han reprès el moviment per reivindicar la seva posada en marxa. Dissabte 19 de setembre van organitzar una assemblea, amb la participació de Marea Blanca Sant Cugat, una entitat recentment creada que lluita per la sanitat pública.

Més info: La gent gran, la més afectada pel tancament dels consultoris de La Floresta i Les Planes

Falta de resposta

“La sensació és que estan tirant pilotes fores i no es volen mullar sobre si obriran o no”, explica Quim Prats, de Marea Blanca, sobre la falta d’una resposta concreta de Salut. El TOT també s’ha posat en contacte amb el Departament de Salut de la Generalitat i encara no ha rebut resposta.

La regidora de Salut de l’Ajuntament, Gemma Aristoy, va explicar durant el ple municipal que estan a l’espera d’una resposta definitiva, però que la idea és que puguin obrir a l’octubre. Per la seva banda, els veïns de Les Planes i La Floresta enviaran un burofax a Salut per tal d’obtenir una resposta oficial. El TOT s'ha posat en contacte amb l'Institut Català de la Salut, sense obtenir resposta.

Consultoris de campanya

Mentrestant, els veïns estan derivats al CAP de Valldoreix i a l’atenció telefònica. Una solució que no els ha convençut des del primer moment. “L’atenció telefònica és desastrosa. Hi ha un caos intern brutal”, denuncia Prats. També s’ha impulsat les consultes i les gestions a través d’internet, un “mur infranquejable” per molta gent gran que habita als barris. I és que a La Floresta i Les Planes hi viu molta gent gran, que també tenen dificultats per desplaçar-se a Valldoreix.

En cas que els consultoris sanitaris no reobrin, els veïns organitzaran dos ambulatoris de campanya a Les Planes i a La Floresta, tant per informar el veïnat sobre la situació com per fer una atenció bàsica. La idea és que hi participin professionals sanitaris del barri. “El que no es pot fer és anar perdent drets. En salut, no es pot fer ni un pas enrere”, reivindica Quim Prats.

Més info: La no reobertura dels consultoris centra l'audiència pública del ple municipal

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem