Ingla diu que la situació a les residències està 'controlada', però és la més 'complexa'

Els morts a les residències de Gent Gran de Sant Cugat són en total 58

La situació a les residències de gent gran de la ciutat està "controlada" tot i que continua sent un dels principals focus d'actuació per a l'Ajuntament de Sant Cugat. Així ho ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, en una roda de premsa de balanç del primer mes de confinament a la ciutat. "La situació més complexa que hem hagut de gestionar és la de les residències tant de la gent gran com de les persones discapacitades. El virus s'ha acarnissat en aquests centres de forma despietada. Ens hem bolcat amb totes les ajudes possibles i més."

Més info: La situació de les residències de gent gran: una prioritat

 


Ingla ha explicat també que ara la situació està controlada perquè totes les residències tenen coberta la seva neteja i desinfecció, així com les necessitats de material sanitari. L'alcaldessa també ha subratllat que s'ha organitzat un dispositiu específic per a les residències, perquè les direccions dels centres s'hi puguin adreçar de manera directa si tenen alguna necessitat.

En paral·lel, sobre el dispositiu per traslladar residents als hotels, Ingla ha assegurat que de moment no es portarà a terme, però que està a punt. Tot i això, sí que ha dit que hi ha un hotel de la ciutat preparat per acollir personal sanitari de les residències.

En total han mort a les residències de gent gran de Sant Cugat 58 persones. Hi ha 13 centres i uns 900 usuaris, Fa una setmana la xifra de morts era de 33 usuaris.

Més info: 33 persones mortes i 123 aïllades per COVID-19 a les residències de Sant Cugat

 

En la seva compareixença, l'alcaldessa ha agrait a tots els agents implicat en la lluita contra el COVID-19 la seva tasca i ha demanat a la ciutadania que continuï "quedant-se a casa"

Més informació
 
Comentaris

Destaquem