L'Ajuntament amplia el parc d'habitatge social amb la llei de tanteig i retracte

La llei de tanteig i retracte dona prioritat a l'administració local a l'hora d'adquirir un immoble que està en mans d'una entitat bancària

L'Ajuntament de Sant Cugat ha ampliat el seu parc d'habitatge social a través de la llei de tanteig i retracte, impulsada per la Generalitat a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

La llei de tanteig i retracte dona prioritat a l'administració local a l'hora d'adquirir immobles que estan en mans de les entitats bancàries i que aquestes han adquirit, prèviament, per un desnonament. El preu però, ha d'estar sota del valor de mercat. En aquest cas el Consistori ha comprat l'immoble per un valor de 58.000 euros i n'ha afegit 26.000 euros per a reformar-lo i adequar-lo. Paral·lelament, la Diputació ha subvencionat l'operació amb un valor de 30.000 euros.

Aquest immoble, situat a l'avinguda de Cerdanyola, és el primer habitatge que s'adquireix en aquestes condicions. Una llista però, que la tinent d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, ha assegurat que espera que s'ampliï.  I és que aquest immoble passarà a formar part del Fons Social que gestionen els Serveis Socials de l'Ajuntament, fet que permetrà que famílies i/o persones en situacions de vulnerabilitat puguin comptar amb un habitatge digne. 

Pellicer ha detallat que “l’adquisició d’aquest immoble suposa una oportunitat per ampliar el parc d’habitatge públic. Evitem que el pis caigui en mans d’especuladors i el podem destinar a una família usuària dels Serveis Socials municipals”.

Amb aquesta operació, el Consistori té per objectiu "ampliar el parc d'habitatge públic i aprofitar totes les oportunitats que tinguem, sigui a través d'aquesta llei, a través de Promusa, que aviat tindrà 500 pisos de lloguer social, o d'Hàbitat3. Estem treballant en totes les línies que són proactives en aquest sentit per ampliar el parc públic", ha afegit Pellicer. 

La rehabilitació, que s’ha fet a través Promusa, ha servit per adequar els 61 metres quadrats de l’immoble i els 11 metres quadrats dels patis. En concret s’ha rehabilitat el lavabo, la cuina i els patis. A banda s’ha renovat la instal·lació elèctrica, s'ha donat d'alta el gas, que no hi havia, i s’ha posat una nova caldera. 

Actualment l'Ajuntament compta amb 40 pisos al Fons Social i gairebé 500 més en règim de lloguer, dels quals una quarantena estan en construcció.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem