Crida a propietaris de Sant Cugat perquè cedeixin pisos buits a lloguer social

Arrenca l’operatiu per fer aflorar pisos buits per dedicar-los a gent amb necessitats socials

L’Ajuntament, conjuntament amb la Fundació Hàbitat3, ha posat en marxa una campanya perquè els propietaris d’habitatges buits a la ciutat els cedeixin i es puguin destinar a lloguer social. El programa inclou la rehabilitació dels habitatges, garantia de pagament i retorn en bon estat. L'objectiu és aconseguir 16 pisos i que Serveis Socials determini quines persones se'n podran beneficiar.

El programa va adreçat als propietaris de pisos buits que veuen una opció de lloguer segur amb garantia de cobrament de la renda pactada durant la vigència del contracte. El pla preveu que sigui l’Ajuntament, a través de l’acord amb la Fundació Hàbitat3, qui es faci càrrec de l’avançament del  cost de la rehabilitació. L’execució de les obres s’encarregarà a entitats del tercer sector social, prioritàriament de Sant Cugat.

Un cop finalitzat el procés de contractació i adequació dels habitatges, els Serveis Socials de l’Ajuntament proposaran les persones beneficiàries del programa i fixaran el lloguer d’acord amb la seva situació econòmica. En els casos que es determini, la Fundació Hàbitat3 desenvoluparà un pla de treball sociolaboral amb les famílies. Un educador social serà qui desenvoluparà aquestes tasques.

Un dels trets diferencials del programa que es posarà en marxa amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Fundació Hàbitat3 és el compromís de fer el seguiment de les famílies, però a més també es contempla un pla d’inserció laboral per a les persones amb dificultats per trobar feina.

Per més informació, es pot assistir a l'Oficina Local d'Habitatge, situada al carrer d'Elies Rogent, número 10.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem