Sant Cugat ampliarà el seu parc d'habitatge social amb la llei del tanteig i retracte

L'Ajuntament ja va adquirir un pis d'aquestes condicions ara fa uns mesos

Sant Cugat adquirirà dos pisos més a través de la llei del tanteig i retracte entre el setembre i l'octubre, segons informa Cugat.cat.

En una entrevista al mitjà, la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, ha explicat que "l'Agència Catalana de l'Habitatge ens ha passat dos o tres pisos i ara estem mirant quins ens quedem. Hi ha alguns que no està clar d'on procedeixen i d'altres en els quals s'ha de fer massa obra i no surt a compte. Al setembre, octubre, un parell més en tindrem exercint el dret del tanteig i el retracte". 

L'objectiu d'adquirir aquests habitatges és per fer més gran el parc d'habitatge social. En aquests tipus de pisos entraran a viure famílies vulnerables del municipi, que estan atesos per Serveis Socials. Actualment, l'Ajuntament compta amb 40 pisos al Fons Social i gairebé 500 més en règim de lloguer, dels quals, una quarantena estan en construcció. De fet, aquesta primavera, l'Ajuntament adquiria el primer pis a través de la llei del tanteig i retracte. 

La llei de tanteig i retracte dona prioritat a l'administració local a l'hora d'adquirir immobles que estan en mans de les entitats bancàries i que aquestes han adquirit, prèviament, per un desnonament. El preu però, ha d'estar sota del valor de mercat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem