L’Ajuntament cedeix la gestió forestal de tres finques al Consorci de Collserola

Les finques sumen gairebé 850.000 metres quadrats i inclouen els territoris de Can Julià, Can Boba i Can Cases

El Ple d'aquest dilluns, 15 de febrer,  va aprovar amb unanimitat la cessió de la gestió forestal de tres finques per part de l’Ajuntament al Consorci del Parc Natural de Collserola, amb l’objectiu “d’optimitzar el seu manteniment i facilitat la generació de biomassa”, segons informa l’Ajuntament. Es tracta de les finques de Can Julià, Can Boba i Can Cases, que sumen gairebé 850 mil metres quadrats.

Segons l’Ajuntament, la finalitat d’aquestes cessions és ”contribuir a la utilització de biomassa generada a Collserola com a font d’energia renovable”. La cessió de la gestió forestal “facilita que l’Ajuntament pugui adquirir biomassa al Consorci del Parc per tal d’utilitzar-la en els dos edificis municipals que funcionen amb aquesta font enèrgica”, que són el centre social i sanitari de la Floresta i l’edifici d’educació infantil de l’escola Catalunya.

L’acord va ser adoptat per la Junta de Govern Local i el Ple va ratificar la seva decisió. I no és el primer cop que es pren una decisió similar; l’any 2014 ja es va acordar cedir amb el mateix objectiu el territori de més de 70 hectàrees de can Monmany, titularitat del qual avui dia segueixen compartint l’Ajuntament i l'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix. A través de la gestió comuna es busca “millorar l’estructura dels boscos i al mateix temps reduir el risc d’incendis”.

Aquestes cessions donen compliment a una moció del ple municipal que es va aprovar fa més de dos anys, al desembre del 2013, quan es va acordar afavorir una gestió forestal sostenible a la Serra de Collserola.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem