L'Ajuntament encarrega a Lavola 1981 una campanya informativa sobre els senglars

El Ple municipal va aprovar una moció que considerava la presència de senglars a Sant Cugat com una "plaga"

L'Ajuntament ha contractat l'empresa Lavola 1981 perquè dugui a terme una campanya informativa de sensibilització sobre el porc senglar a Sant Cugat. El contracte té un pressupost de 16.100 euros, ja previstos en el Pressupost municipal del 2015. Cal recordar que el Ple municipal de Sant Cugat del mes de desembre va aprovar una moció que tenia "l'objectiu d'iniciar una sèrie d'accions per resoldre la problemàtica dels porcs senglars".

I és que el plenari va considerar la presència de senglars a Sant Cugat com "una plaga". El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, va reconèixer "el problema" i va assegurar que s'havia d'actuar: "S'ha d'estudiar si és viable econòmicament l'esterilització, però cal fer actuacions més immediates". Les batudes i el sacrifici de senglars són algunes de les mesures emprades per l'Ajuntament.

Paral·lelament, l'Ajuntament ha adquirit un rifle anestèsic i material per a la gestió d'animals salvatges a la via pública per 5.700 euros. Cal recordar que el passat setembre, agents rurals van necessitar tres hores per capturar dos senglars que estaven al voltant del Monestir. Per fer-ho, van utilitzar una sarbatana.

  •  

Més informació
 
Comentaris

Destaquem