L'Ajuntament es compromet a connectar Can Barata a la xarxa d'aigua

Demanarà una subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua per fer el projecte

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha compromès a connectar el barri de Can Barata a la xarxa d'aigua potable, després d'una moció del PSC amb esmenes de Convergència i Esquerra i que va ser aprovada en el ple municipal del 19 de setembre per unanimitat. Tot i que el Consistori va anunciar fa unes setmanes la intenció de realitzar aquesta obra el 2017, els socialistes han volgut que s'agafés aquest compromís en sessió plenària. El barri santcugatenc de Can Barata, situat entre Rubí i Sant Quirze, s'abasteix d'aigua a partir d'un pou i d'un dipòsit, que s'ha d'omplir diàriament. La connexió a la xarxa és una demanda històrica dels veïns.

"Volíem refermar el compromís de l'Ajuntament i adquirir el compromís polític per a la connexió a la xarxa d'aigua potable", va afirmar Pere Soler, del PSC. Així, l'equip de govern s'ha compromès a licitar i engegar el projecte durant el 2017. La voluntat és demanar una subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua. Si no és concedida, s'intentarà que sigui Sorea, a través de les inversions anuals que fa a la xarxa d'aigua, que assumeixi la inversió, xifrada en uns 600.000 euros. "Podem estar contents que aquest tema tiri endavant. Estem parlant d'una solució a curt termini, de cara el 2017. L'objectiu està encarrilat i complert", es va felicitar la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira.

 

Ferran Villaseñor, d'ERC-MES, va destacar la feina feta en el Consell de barri i pels mateixos veïns. "És una demanda de fa molts anys, és l'únic lloc de Sant Cugat on hi ha pous i cisternes que es van omplint. El problema és que el pou no dóna per més. Els veïns no han quedat desabastits però pot haver-hi una línia de connexió molt més fàcil".

 

Mireu el reportatge del TOT sobre la realitat de Can Barata (fa cinc mesos).

Dubtes sobre la subvenció

La moció del PSC, amb esmenes de Convergència i d'ERC-MES, va comptar amb el suport de la resta de formacions polítiques del ple municipal. Ramon Piqué, de la CUP-PC, va recordar que les "bones mocions són les que no s'han de presentar", tot i que va celebrar el compromís: "Felicitar una mica als veïns, la felicitació grossa serà quan sigui una realitat".

 

"És una necessitat per l'increment de la població, les infraestructures s'han d'adequar", va destacar el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián, que va preguntar si s'endarreriria el projecte si l'Agència Catalana de l'Aigua no dóna la subvenció. En el mateix sentit es va expressar Álvaro Benejam, del PP: "Tenim els nostres dubtes que la subvenció sigui concedida. L'ACA està en una situació econòmica difícil. Si no haurem d'insistir que ho solucioni l'Ajuntament amb recursos propis".

 

La tinent d'alcalde de Serveis Urbans va explicar que, en cas de no rebre la subvenció, s'intentaria realitzar el projecte amb les inversions anuals que ha de fer Sorea, la companyia subministradora de l'aigua a Sant Cugat, a la ciutat. En tots dos casos, Paraira va afirmar que les obres començaran el 2017.

 

Roser Casamitjana, d'ICV-EUiA va celebrar el compromís "que donar resposta a una reivindicació dels veïns de Can Barata".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem