Can Barata estarà connectat a la xarxa d'aigües el 2017

La mesura s'ha anunciat durant la celebració del Consell de Barri Centre Est aquest dimarts, 13 de setembre

El barri de Can Barata de Sant Cugat estarà connectat a la xarxa d'aigües l'any 2017. Així ho ha explicat Cristina Paraira, tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, durant la celebració del Consell del Barri del Centre Est aquest dimarts, 13 de setembre.

Aquesta és una demanada històrica dels veïns del barri, que actualment rep el subministrament d'un dipòsit. Com ha explicat Paraira, s'ha demanat una subvenció a l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) per assumir el cost d'aquesta actuació, d'aproximadament 600.000 euros. Igualment, amb Sorea, l'empresa que gestiona el servei d'aigües a Sant Cugat, s'ha realitzat un estudi per saber a quina xarxa és millor fer la connexió.

En cas de no rebre la subvenció, es demanarà com inversió de Sorea l'any vinent a l'Àrea Metropolitana, incloent-ho als pressupostos.Paraira ha remarcat que "el 2017, hauria d'estar solucionat. És un tema encarrilat, que va endavant".

Amb tot, ha remarcat que "el barri mai s'ha quedat sense aigua", però "és una demanda històrica que cal arreglar".

Els temes del Consell de Barri

El Consell s'ha celebrat a la Casa de Cultura aquest 13 de setembre  FOTO: C. Caballé

Durant la celebració del Consell de Barri del Centre Est s'han tractat diferents temes com el Pla de Millora del Barri del Monestir-Sant Francesc, la prova pilot que es desenvoluparà al barri per instaurar-hi agents cívics, o la recollida de voluminosos al barri. Uns temes que es desgranaran durant els pròxims dies a la web www.totsantcugat.cat.

Igualment, els veïns han pogut intervenir per manifestar les seves inquietuds o formular les seves peticions. Entre elles, el galerista Josep Canals que ha aplaudit "el jovent valent del nostre barri, que és capaç d'ocupar un edifici" fent referència a La Xesca, i a la reivindicació històrica d'espais al barri.

Precisament, diferents representants del col·lectiu La Xesca han assistit també al Consell per explicar el seu projecte i convidar els veïns a "apropar-se per conèixer qui som i què fem", desmentint que hi hagi perill de seguretat a l'edifici.

També els membres de la pàgina de Facebook del Barri del Monestir han intervingut per mostrar el seu malestar per la presència de voluminosos als carrers el barri, i d'altra banda, han reclamat que es doti de més activitats el Xalet Negre. "Hi ha mancança d'activitats que facin sortir la gent al carrer", han ressaltat.

D'altra banda, els assistents han coincidit en la necessitat de subdividir el Consell davant la multiplicitat de reivindicacions dels diferents barris que l'integren "Les reivindicacions de Can Barata o les del Barri del Monestir disten molt, perquè són realitats diferents. Cal replantejar l'estructura", ha remarcat Jose Gallardo, representant del PSC al Consell.

En aquest punt, el president del Consell de Barri, Ferran Villaseñor (ERC-MES) ha recordat que s'està treballant en la reformulació del ROM, i del reglament de participació ciutadana, que contempla aquests aspectes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem