L'Ajuntament expropiarà Cal Castillo i farà una granja escola

Abans d'acabar l'any, les daines deixaran Cal Castillo, tal com ha explicat el regidor

El nucli zoològic de Cal Castillo tindrà continuïtat com a granja escola de titularitat municipal. Així ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, en declaracions al TOT Sant Cugat.

Per convertir aquest espai en un equipament municipal, l'Ajuntament expropiarà els terrenys on es troba Cal Castillo i començarà els tràmits amb el Parc de Collserola per determinar les característiques que ha de tenir el nou equipament. Puigdomènech ha dit, però, que els animals que es quedaran a l'espai seran els de granja i no es podran quedar els que no són autòctons com les daines o els porcs vietnamites.

Pel que fa a la quantitat que pagarà l'Ajuntament al propietari de Cal Castillo per l'expropiació encara s'ha de determinar, com ha subratllat el regidor.

Josep Castillo: “Quedarà un patrimoni per al poble”

El propietari del nucli zoològic de Cal Castillo, Josep Castillo, assegura que la solució plantejada per l'Ajuntament és la millor opció perquè diu “dóna una altra oportunitat a aquest entorn”. I és que Josep Castillo havia de triar entre perdre-ho tot l'any 2018, quan caducava la llicència de nucli zoològic, o tirar endavant aquest projecte de granja escola plantejat per l'Ajuntament: “D'aquesta manera quedarà per sempre com un patrimoni del poble”. A més, reconeix Castillo, “tinc 74 anys i a la meva edat cada vegada és més feixuc cuidar els animals. A més, la despesa s'havia disparat”.

 

Josep Castillo considera també que ha fet una bona labor per al poble durant tot aquest temps: “Crec que he sigut útil amb la causa dels animals. He donat il·lusió a nens i a persones amb discapacitat. I d'alguna manera em sento recompensat pel fet que finalment queda això per a Sant Cugat”.

Les daines viatgen a Guadalajara

Una de les exigències de l'Ajuntament per fer la granja escola és que la granja no pot encabir aquelles espècies que no són de granja com les daines –hi ha una cinquantena– o els porcs vietnamites. Pel que fa a les daines, l'Ajuntament ha signat un document amb una empresa de Guadalajara perquè aquesta es quedi tots els exemplars, amb el compromís que les daines no seran sacrificades. Segons explica Josep Castillo és una empresa que té una finca molt gran, i que la seva activitat principal és la cria i reproducció.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem