L'Ajuntament implantarà la recollida de voluminosos per barris

També impulsarà un espai d'intercanvi al punt verd amb l'objectiu de resoldre la problemàtica de voluminosos a la via pública

L'Ajuntament començarà aviat a recollir els voluminosos de la ciutat per barris per "millorar la gestió" i resoldre aquest problema. A cada zona de Sant Cugat hi haurà un o dos dies, i en un horari determinat, on els veïns podran deixar al carrer els diferents objectes grans que ja no volen. Així es posarà fi a l'actual sistema de recollida a domicili i gratuït però amb cita prèvia.

D'aquesta manera pretén solucionar l'acumulació de mobles, fustes i trastos en general a la via pública i que els santcugatencs denuncien sovint. Així ho ha confirmat al TOT la tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, que ha detallat que ja tenen a punt els preparatius per engegar aquest tipus de recollida. "És un tema important que hem de millorar", ha afegit, alhora que ha fet un toc d'atenció als santcugatencs: "Els ciutadans han de ser més cívics en aquest sentit".

La qüestió dels voluminosos ve de lluny i ja el 2014 des de Serveis Urbans es va indicar que es començaria a aplicar el sistema de recollida per zones. I és que un dels objectius per Serveis Urbans, segons ha assenyalat Paraira, és intentar corregir aquesta situació. Sobre el sistema actual de recollida, ha assegurat que "no tothom el feia servir i no evita que apareguin matalassos, fustes, mobles... a la ciutat". "Però la gent ha d’entendre que no podem fer un servei a la carta", va dir en aquell moment.

A més, Paraira ha indicat que els veïns hauran de ser conscients que "si algú deixa un voluminós un dia que no toca, estarà fins que no passi el camió". Quan el 2014 ja es va posar sobre la taula aquesta qüestió, la tinent d'alcalde de Serveis Urbans va comentar l’opció de tramitar a través dels Serveis Socials un servei a domicili per a aquelles persones que, per les seves condicions físiques o de salut, no puguin traslladar un voluminós al carrer ni disposin d’ajuda.

Intercanvi d'objectes

Les millores del Punt Verd del centre costaran 250.000 €  FOTO: LL. LLebot

Amb el mateix objectiu de reduir la presència de voluminosos al carrer, des de Serveis Urbans també volen engegar un punt d'intercanvi de voluminosos (des de mobles a cotxets per a nens, per exemple). La idea és adaptar un espai al Punt Verd del Centre. "Tenim pensat fer un espai més acollidor, amb una remodelació de la nau i del seu entorn, perquè sigui un espai on es fomenti l'intercanvi de segona mà."

La intenció, segons ha detallat Paraira, és poder crear una aplicació per a smartphones que posi en contacte els usuaris que estiguin interessats a intercanviar objectes d'aquest tipus.

"Volem evitar que aquest voluminós acabi al carrer", ha conclòs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem