Fusteria i electricitat, incidències més freqüents de la Brigada

Els oficis de fusteria i electricitat són dos dels sectors que més incidències reben els membres de la Brigada per reparar

L’última memòria anual tancada de la Brigada d’Obres i Serveis Municipal, feta durant el mes de febrer del 2014 i en la qual es detallaven totes les actuacions realitzades durant el 2013, demostra totes les xifres del cos municipal per tipologies, oficis i  àmbits.

Dependències Municipals

Tot i que les xifres detallades pertanyen al 2013, les dades no varien massa d’un any a l’altre. Si bé és possible que algun any les actuacions en un determinat àmbit puguin pujar una mica més respecte a l’any anterior, el que està clar és que l’educació és la tipologia de centre on més actuacions ha de fer la Brigada al llarg de l’any.

En aquest cas, tal com es pot observar en el primer gràfic, gairebé el 80% de les 1.579 actuacions van ser en els centres educatius de la ciutat.

Les dependències culturals són els següents edificis que registren més actuacions amb un 15%.  Els esports, amb un 5% de les incidències resoltes, i l’àmbit administratiu, amb un 2%, són les dependències municipals que menys actuacions precisen.

Actuacions de la Brigada segons dependències | Create infographics

Actuacions per oficis

Tal com s’observa en el gràfic, la Brigada realitza tot tipus d’actuacions. Des d’incidències de lampisteria, fins de vidrier, fuster o de paleta. De les 1.579 actuacions realitzades pel cos municipal en dependències públiques, un 33% van ser destinades a aspectes relacionats amb la fusteria i un 22% amb l’electricitat.

La menor incidència en els altres tipus d’oficis, com el manyà, el vidrier o el pintor, s’explica bàsicament en el tipus d’actuacions. Aquestes acostumen a ser més laborioses que les primeres amb xifres més altes, ja que, per exemple, l’electricitat és una de les xifres més altes perquè cada fluorescent canviat es comptabilitza de la mateixa manera que incidències relacionades amb els desembussos dels sanitaris.

Actuacions per oficis | Create infographics

Via pública

Les actuacions realitzades a la via pública durant el 2013 van ser un total de 812. Dins d’aquestes hi ha totes aquelles tasques de millora, arranjament o ampliació de la via pública. Ja siguin voreres, calçades, clavegueram, mobiliari urbà, entre d’altres. D’aquestes 812, el 71% es van realitzar al nucli urbà de la ciutat. La Floresta, amb un 14%, i Mira-sol amb l’11% són els districtes on més va haver d’anar la brigada a actuar.

Actuacions a la via pública per sectors | Create infographics

Tipologia d’actuacions

Les actuacions a la via pública es detallen segons mobiliari urbà, neteja i desbrossament, voluminosos i runa, engravat, sal, voreres i calçades.

De tots, el camp que més feina acostuma a donar és el del mobiliari urbà. En aquest cas, va suposar el 41% del total d’actuacions realitzades. L’arranjament de voreres, amb un 23% i les calçades, amb un 14% són els següents punts de la via pública on la brigada més actuacions realitza.

Tot i que aquí no es detalla, cada vegada són més les obres grans que realitza la Brigada a la via pública. La vorera de la rambla de Ribatallada, amb el carril bici integrat, i la plaça de Barcelona són dues de les últimes grans tasques desenvolupades per la Brigada d’Obres i Serveis.

Actuacions a la via pública | Create infographics

El reportatge

Aquesta peça forma part d'un reportatge de la Brigada. En els pròxims dies podreu conèixer més detalls de les tasques que fa la Brigada, així com a alguns dels seus membres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem